Kırklareli Gezi Rehberi

Kırklareli Gezi Rehberi
23:47 - Mayıs 7 2020 Perşembe

Oldukça eski bir tarihe uzanan ve zengin doğası, kültürü ile ön plana çıkan Kırklareli Türkiye’nin kuzey batısında yer alan bir şehirdir. Bulunduğu konum itibari ile yüzyıllar boyunca hem batı hem de doğunun etkisi altında kalmıştır. Tarihi höyükler, camiler, çeşmeler, hamam ve antik tiyatrolar gezginlerin uğrak yerleri arasındadır. Ulaşım oldukça basittir. Hemen hemen her bölgede otobüs ve servis araçları kalkmaktadır. Yöre de gezilecek birçok alan olduğu için sadece tarihi yapıtları görmek için özellikle yazın binlerce turist bu kente akın etmektedir. 

Kırklareli bulunduğu konum itibari ile pek çok kez el değiştirmiş ve dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Hızırbey camii, kadı camii, Babaeski köprüsü, Sokullu Mehmet paşa köprüsü, kıyıköy aya Nikola, yıldız dağları başlıca tarihi yapıtları arasında yer almaktadır. Her yıl yapılan festivalleri ile de birçok misafir ağırlayan bir kenttir. Kırklareli karagöz kültür sanat, su festivali, yağlı pehlivan güreşleri, çilek festivali her yıl yapılan festivaller arasındadır. Bölgede çok fazla cami bulunur. Tarihi gezinti yapmak isteyenler için camiler oldukça ilgi çekicidir. Dilediğiniz gibi fotoğraf çekerek anılarınıza da eklemeniz mümkün. Tarihsel değer barındıran 11 adet çeşme bulunur. Her biri de çok eski dönemlerde yapılmıştır. 

Kırklareli Mutfağı

Şehirde hem hayvancılık hem de denize yakın olması itibari ile et ve süt ürünleri çok tüketilir. Oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Köfte, keşkek, zerde, çoban böreği, kalın kıyı yemekleri en ünlü yemekleridir. Yöreye özgü bir çok yemek bulunur. Şehir de aynı zaman çok fazla çorba çeşitleri de bulunmaktadır. İşkembe çorbası olan değirmen dere çorbası ve hamur kullanılarak yapılmış olan umaç çorbası en ünlü ve tercih edilen çorbalarıdır. Et suyundan yapılan höşmel, hemen hemen her yerde hapılan ve severek yenilen bir yemektir. Kırklareli köftesi yöresel bir yemek  olmakta birlikte çok tercih edilen bir yemek çeşididir. Deniz ürünleri açısından da zengin olan mutfak çinekop, tekir, palamut, lüfer gibi balıkları da çok tercih etmektedir. Çok fazla çeşide sahip olan mutfağıyla ön plana çıkmaktadır. Geldiğiniz zaman mutlaka yemeklerin tadına bakarak tatlıları da çeşit çeşit denemelisiniz. 

Kırklareli Gece Hayatı

Geçmiş dönemlerde her ne kadar çok yaygın bir gece hayatı olmasa da son dönemler de çok fazla bar tarzı mekanların açılmasıyla birlikte gece hayatı aktifleşmiştir. Şehir merkezinde oldukça fazla bar mekanları bulunur. Bölge de alkol de çok sık tercih edilir. Genellikle rakı, bira ürünleri çok kullanılmaktadır. Bu nedenle gece hayatının olmazları arasında sıralanabilir. Kırklareli gezi rehberi sayesinde şehre geldiniz zaman ne yapılacağına dair detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bölgede gezebilir, tarihi yapıtların keyfini çıkartabilirsiniz. Gece hayatına ayak uydurabilir ve birbirinden lezzetli yemeklerini de yiyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi