Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov istifa etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov istifa etti
13:00 - Ekim 15 2020 Perşembe

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un Kırgız vatandaşlarına hitap ettiği belirtildi.

Ceenbekov’un konuşmasında, başkent Bişkek’teki sosyal ve siyasi durumun hala gergin olduğunu belirterek, “Kırgızistan Konseyi (Cogorku Keneş) hükümetin yapısını onayladı ve uygun atamalar için kararnameyi imzaladım. Ancak bu tansiyonu düşürmedi ”dedi. Başkentte gerginliğin devam ettiğini ve istifasının talep edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, şu açıklamaları yaptı:

“Kırgızistan’da barış, ülke birliği ve toplumda barış benim için her şeyden önce gelir. Benim için her vatandaşın hayatından daha değerli bir şey yoktur. Kırgızistan tarihinde vatandaşlarına ateş açan bir Başkan olarak kalmak istemiyorum. Ben de istifa etmeye karar verdim “

Kırgızistan lideri, Başbakan Sadir Caparov ve diğer siyasetçilere çağrıda bulunarak, destekçilerini başkentten çekilip Bişkek sakinlerine huzurlu bir yaşam sunmaya çağırdı. Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, “Yüce Allah hepimizi korusun, ülkemizdeki barış ve sükunet” dedi. Kırgızistan’da Başbakan seçilen Sadir Caparov yandaşları, 14 Ekim’de dün hükümet binası önünde toplanarak Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un istifasını talep etti.

Ayperi Bekmırzayeva

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi