Kimliği belirsiz tanığın Kobani itirafı: ‘Demirtaş’a KCK’dan sokağa çıkma emri verildi’

Kimliği belirsiz tanığın Kobani itirafı: ‘Demirtaş’a KCK’dan sokağa çıkma emri verildi’
23:00 - Ocak 7 2021 Perşembe

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim 2014’te Kobani olayları olarak bilinen faaliyetlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 108 sanık hakkında 29 farklı suçtan dava açtı. Başsavcılığın hazırladığı iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık Mahir, PKK’nın 1990’ların başından itibaren kendisini örgütleyen ve seferber eden en büyük kamu üssü olduğunu ve siyasi parti içinde yer aldığını söyledi. Mahir, “Bu bağlamda Halkın Emek Partisi’nin kuruluşundan bu yana farklı isimlerle ve bugün hukuki alanda HDP ve DBP adı altında faaliyetlerini sürdüren tüm siyasi oluşumların ana halk tabanını oluşturmaktadır. PKK. “

KCK’dan Demirtaş’a “sokağa çıkma” talimatı

Türkiye’de PKK / KCK adına yasal veya yasadışı, korsan şovu ve tesadüfi, hiçbir eylemin kontrolsüz, kontrolsüz, plansız veya yazılı talimatlar verildiğini belirten Maher, örgütün ideolojik çizgisinin Kandil tarafından yapılan tüm eylem ve brifing dönemsel politikalara uygun, planlandığı gibi orta ve uzun vadede dedi. 2014 Ekim ayında Kobani’yi önceleyen Maher, Dease ile YPG arasındaki çalışmaların yoğunlaştığını açıkladı, “KCK Türkiye sözcüsü, HDPE Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile istişare içinde 2014 Eylül ayı sonuna kadar doğru örgütün talimatları doğrultusunda, Halkın Kobani’yi güçlü bir şekilde yolun dışına çağırın. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet Kobani’yi ziyaret etti. Türkiye’de sınıra yakın bölgeye KCK dönüş ziyareti Mazhar sözcüsü Öztürk, gerçekleştirildi Cihan ve Ferhat Ekin Aksu ile görüşmelerde bulundu.Bu röportajda KCK Türkiye Sözcüleri Selahattin Demirtaş, savunma Kobani’nin sahipliğini ve desteğini Kürtlere ve tüm Türkiye’ye halkın ruhunu seferber etmek adına sokağa bıraktığını söyledi. , sahaya çıkmaya, Kobani’yi desteklemeye çağırdı, buna genel direnişi aşarak “Bunu yapması gerektiğini belirterek bu yönde talimat verdiler.”

“HDP MYK kararlaştırıldı”

Demirtaş böyle bir açıklama yaptığında ilk etapta birisi hukuki anlamda sorumlu olacağını bildiği için bu açıklamayı yapma sorumluluğunu tek başına üstlenmek istemediğini ifade eden Mahir, ancak Demirtaş’ın siyasi kariyerinde geleceğini ve basmaya gücünün yetmeyeceğini ifade eder. KCK Türkiye sözcüsü tarafından Kandil tarafından oluşturulmasını istemek için bir açıklama yaptığını anlattı. Demirtaş’ın 30 Eylül 2014’te basın açıklaması yaptığını belirten Mahir, şunları söyledi:

“Örgütten yapılan bu açıklama, KCK Türkiye sokak eylemlerini duyduktan yaklaşık bir hafta sonra, daha büyük çıktı-zayıf ve yetersiz yapma gereğini gördü. KCK sözcüsü, mevcut sokak eylemlerinin daha üst seviyeye taşınması için YYPE’ye katıldı. MSK toplantısı Bu toplantıda karar MYK’ya verildi. 6 Ekim 2014’te MYK toplantısı devam ederken acil bir yazılı çağrı yaptı. Bu çağrı ‘dışarı çıkma ve gelenleri destekleme hakkımızı çağırıyoruz’ idi. Bu çağrıların ardından HDP, DBP, HDK, DTK, KADIN, GENÇ, SERHİLDAN KOMİTESİ gibi kuruluşlarca ayaklanma yapıldı.Bu kadrolar ayrıca molotof, taş, havai fişek ve el yapımı patlayıcılarla da aktif olarak toplu eylemlere katılıyor. talimat gerektirmeden kitlesel eyleme katılmak. Bu çağrılar sonucunda normal bir basın açıklaması, yürüyüş ya da miting olmayacağını kimse bilmiyor. “

“Şiddete kışkırtmanın ana gücü gençlik örgütüdür”

KCK Türkiye sözcüsü, Mahir döneminde Kobani olaylarının Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki tüm faaliyetlerinin yürütülmesini anlatan, “Yukarıda bahsettiğiniz Selahattin, benimle birlikte Demirtaş açıklaması aslında KCK ‘ile ruhun kesintisiz, kesintisiz, genel Kobani direnişi Haydi katılalım ‘çağrısına HDPE, DTK, DBP, HDK’ya uyarlanmış bir versiyondur.Kobani olaylarında öfkeli kalabalıkların şiddete yönelmesine neden olan asıl güç gençlik örgütüdür. PKK-YK üyesi Duran Kalkan 2014 yılında duyurulması planlanan özyönetim-özerklik hamlesi kapsamında bu gençlik yapısını eğiten kod adı Abbas. “2014 özerklik hamlesi ertelendiğinde burada hazırlanan gençlik kadrolarının eylem potansiyeli Kobani’ye aktarıldı. Etkinlikler.”

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi