Kil Faydadan Çok Zarara Neden Oluyor!

Kil Faydadan Çok Zarara Neden Oluyor!
13:54 - Ağustos 28 2022 Pazar

Geçmişten günümüze uzanan süreç içerisinde şifa amacıyla tüketilen kilin faydadan çok zarara neden olduğu belirtildi.

Özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı olarak kil tüketiminin artış gösterdiği biliniyor. Son zamanlardan yapılan araştırmaların bu durumun faydadan çok zarara yol açtığı vurgulanıyor. Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, bu duruma dikkat çekerek; Pika Sendromu olarak isimlendirilen bu durumun; gelişme geriliğine dahi neden olabileceğini ifade etti.

Pika Sendromu En Çok Çocuklarda Görülüyor!

Kil, toprak ya da kül gibi maddelerin sürekli bir şekilde tüketilmesinin daha çok çocuklarda rastlandığını ifade eden Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, bu tarz alışkanlıkların bağırsaklarda hasara neden olabileceği konusunda uyardı.

Öte yandan Sivas’ta aktarcılık yapan Orhun Özfidancı da bu tür ürünlerin tüketilmesinin tavsiye edilmediğini vurgulayarak, bu tür ürünlere yoğun bir ilginin bulunduğuna da işaret etti. Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, Pika Sendromunun tedavi edilmediği zamanlarda önemli rahatsızlıkları tetikleyeceğini vurgulayarak, bu tarz alışkanlıklara sahip olanların kan sayımı yaptırmalarını da öneriyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi