Keyfi far aydınlatma cezası 132 TL

Keyfi far aydınlatma cezası 132 TL
10:00 - Ekim 16 2020 Cuma

İçişleri Bakanlığı, bir yandan ölümlü kazaları azaltmak için denetimleri artırırken, diğer yandan kuralları bilmeyen sürücüleri yakından takip etti. Trafik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kuralları görmezden gelen sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu’nun kamuoyunda pek bilinmeyen çeşitli maddelerine göre para cezası verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, sis farlarını keyfi olarak yakan sürücülere para cezası ve puan verildiği belirtildi.

Karayolları Trafik Kanunun 64/1 maddesine göre; Konut alanları dışındaki otoyollarda geceleri izlerken, yeterince geçmeyen tünellere girerken, benzer yer ve durumlarda (karşılaşma ve öndeki aracı izleme hariç) mesafeyi gösteren ışıkları yakmamanın cezası hatırlatıldı. ışıklı, 132 TL. Trafik Kanunun 63 üncü maddesinde düzenlenen “araçlarda şartlara uygun hafif teçhizat bulundurmama” cezasının 598 TL olduğu belirtildi. Geceleri sis farları; Sisli, karlı ve sağanak yağışlı havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmanın cezasının 132 TL olduğu vurgulandı.

Kimsenin bilmediği cezalar

Karayolları Trafik Kanununda farların yakılmasına yönelik bazı cezalar şu şekilde sıralanmıştır:

Gece maçlarında ışıkları söndürmek 132 TL.

Dönüş ışıklarını geç kullanmak 132 TL.

Aracı önden geçerken uyarı için çok kısa bir süre dışında mesafeyi gösteren ışıkları yakmak 132 TL’dir. Sadece park lambaları ile izlemek 132 TL.

Uzak veya yakını gösteren farlarla birlikte kuyruk (arka kenar-arka park lambası) kullanılmaması 132 TL’dir.

Süleyman Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi