Hem keneyi doğaya saldı, hem de vatandaşları uyardı

Hem keneyi doğaya saldı, hem de vatandaşları uyardı
13:54 - Haziran 4 2020 Perşembe

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş üzerinde gezinirken gördüğü keneyi cam kavanoza alıp yeniden doğaya saldı, ardından vatandaşları kene tehlikesine karşı uyarmayı ihmal etmedi.

Sivas’ta geçtiğimiz yıl yaşanan toplam Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına 1 ay gibi kısa sürede ulaşılması başta hayvancılık ve tarımla uğraşan Sivaslı vatandaşlar olmak üzere herkesi tedirgin etti. Bu hızlı artışın sebebi araştırılırken bugün herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş üzerinde gezinen bir keneyi gördü ve onu öldürmeyerek doğaya bırakmayı tercih etti.

Uzandığı sırada keneyi yüzünde gezerken hissettiğini söyleyen Ünal Karataş yakın zaman önce doğa yürüyüşü yaptığını ve muhtemelen bu esnada keneyi evine kadar taşıdığını söyledi. Vücudunda canlının gezinmesini hissettiği anda refleksle vurarak yere düşürdüğünü söyleyen Ünal Karataş, daha sonrasında cam kavanoza keneyi koyarak doğaya geri saldığını, özellikle il dışından Sivas’a gelecek olan vatandaşların bu tehlikeye karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi