Kene vücutta bekledikçe ölüm riski artıyor

Kene vücutta bekledikçe ölüm riski artıyor
18:15 - Haziran 15 2020 Pazartesi

Sivas’ta önceki yıllara nazaran büyük bir artış gösteren kene vakalarıyla ilgili Prof. Dr. Tolga Karaköy önemli açıklamalarda bulundu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili birtakım tedbirler aldıklarını söyleyen Tolga Karaköy, kenelerin hayvan bünyesinde bir zarara sebep olmadığını fakat insanla temas durumunda insanların hasta olasına sebep olduğunu söyledi. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların risk altında bulunduğunu söyleyen Tolga Karaköy, bu gruptaki kişilerin araziye çıkmadan önce böcek kovucu ilaç kullanmak suretiyle tedbir alabileceğini söyledi.

Kenelerin kolaylıkla tespit edilebilmesi için açık renkli giyeceklerin tercih edilmesini söyleyen Prof.Dr. Tolga Karaköy, vücudunda keneyi tespit eden kişilerin vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmesini ve keneyi oradan tıbbi yöntemlerle aldırmasını söyledi. Tolga Karaköy ayrıca kenenin vücuttan erken çıkarılmasının hastalık bulaşma ve dolayısıyla ölüm riskini azalttığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi