Kene tehlikesine karşı yapılması gerekenler

Kene tehlikesine karşı yapılması gerekenler
15:45 - Haziran 20 2019 Perşembe

Bu konuda açıklamalarda bulunan Medicana Sivas Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Yıldırım kene tehlikesine karşı yapılması gerekenler konusunda da bazı uyarılarda bulundu. KKKA(Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığının virüsü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Uz. Dr. Abdülkadir Yıldırım bu virüsün insan kenenin ısırması sonucu veya kenenin çıplak elle ezilmesi sırasında bulaştığını belirtti.

KENE TEHLİKESİNE KARŞI YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR

Bu hastalığın hayvanlarda belirtilerinin daha belirsiz olarak ilerlediğini ve bu hayvanların kanlarına ve vücut sıvılarına dokunulduğunda bulaşabileceğini söyleyen Yılmaz hayvan sahiplerinin de dikkatli olmasını istedi.

Uz. Dr. Abdülkadir Yıldırım kene tehlikesine karşı yeşillik alanlara çıkıldığında kapalı kıyafetler giyilmesi, açık renkli örtüler götürülerek onun üzerinde oturulması gibi tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Kenenin ısırması halinde kişinin kendi eliyle bunu çıkarmaya çalışmamasını hemen bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiği konusunda önemle duran Yılmaz kene üzerine alkol, sigara basmanın virüs üzerinde yok edici etkisi olmadığını ve bunu yapmanın çok büyük bir risk olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi