Kene Isırmasında Sakın Bunları Yapmayın

Kene Isırmasında Sakın Bunları Yapmayın
15:43 - Mayıs 14 2019 Salı

Kene ısırma vakalarında yanlış yapılan uygulamalara değinen Engin kenelerin üzerine sigara basılmasının ve kolonya dökülmesinin tehlikeli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Aynur Engin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının farklı şekillerde bulaşabileceğini bunlardan birinin de kene ısırması olduğu söyledi. Bu virüsün bulunduğu kişinin idrarına, kanına, dışkısına ve vücut sıvılarına eldivensiz dokunmak hastalığın bulaşmasına yol açabiliyor. Bu hastalığın hayvanlarda da görüldüğünü belirten Ergin, hayvanların sıvılarını dokunmak da hastalığın bulaşmasını sağlamaktadır şeklinde ifade eti. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının en yaygın bulaşma yolunun kene ısırması olduğunu bildiren Prof. Dr. Aynur Engin bu konuda yapılmaması gerekenler konusunda halkımızı uyardı.

KENE ISIRMASINDA BUNLARI ASLA YAPMAYIN

Kenelerin hepsinin KKKA virüsü taşımadığını belirten Prof. Dr. Ergin, vücutta kene görüldüğünde eldiven ve maske takılarak müdahale edildiğini ve kenenin ucu kıvrık olan bir pense ile çıkarılabileceğini söyledi. Müdahale sırasında kenenin parçalanmaması ve kusturulmaması gerektiği üzerinde de önemle durdu.

Kene ısırması sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde ayrıntılı olarak duran Prof. Dr. Aynur Engin kene ısırmasında mümkünse bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir dedi. Halk arasında kenenin çıkarılmasının çok zor olduğu ve bu sebeple keneye sigara basıldığı ve üzerine kolonya döküldüğünü belirten Ergin bu uygulamaları çok tehlikeli olduğu üzerinde önemle durdu.