Kene ısırması can almaya devam ediyor

Kene ısırması can almaya devam ediyor
15:56 - Mayıs 16 2019 Perşembe

Sivas’ta iki kişi kene ısırması sonucunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi belirtileri sebebiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alına iki kişi yapılan tüm müdahalelere ve tedavilere rağmen hayatlarını kaybetti.

Kene ısırması ile birlikte ortaya çıkan yüksek ateş sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) olabileceği düşünülen iki kişi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altında bulunan 2 kişi yağılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SİVAS’TAKENE KABUSU GERİ DÖNDÜ: 2 ÖLÜ

Elde edilen bilgilere göre Sivas’ta yaşamakta olan Ayd Esved (20) ve yine Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinden yaşayan Şaban Büyükünlü (28) birkaç gün önce kene ısırması sonucu meydana gelen yüksek ateş sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye götürüldü. İki kişi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavi altında bulunan iki kişi hayatlarını kaybetti. Ölenlerden Ayd Esved Sivas’ta toprağa verilirken Şaban Büyükünlü ise memleketi olan Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Hisarbey köyünde toprağa verildi.

İki kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle uzmanlar bir kez daha kene ısırması ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında dikkatli olunmasını istedi. Kene ısırmasında mümkün olan en hızlı şekilde bir sağlık kumruna başvurulması istendi.