Kendilerini çekim ekibi olarak tanıttılar, 17 yaşındaki kızı kaçırdılar

Kendilerini çekim ekibi olarak tanıttılar, 17 yaşındaki kızı kaçırdılar
11:12 - Eylül 26 2020 Cumartesi

Jandarma tarafından yol kontrolü sırasında kaçırıldığı iddia edilen Berfin Uçar, devlet koruması altına alındı. Babasının isteği üzerine ailesinin yanına döndürülen 17 yaşındaki Berfin’i tekrar kaçırmak için geri dönen F.Ç. Adı geçen kişi, Berfin’in kendini balkona kilitlemesi sayesinde başarılı olamadı. 8 Eylül 2020’de babası Mehmet Uçar’ın ifade vermek için Kahramanmaraş’a gittiği sırada amcalarının evine gelen hemşire ve sağlık görevlileri kılığına giren 3 kişi kendilerini çekim ekibi olarak tanıttı. Berfin’in kaçırılma nedeniyle yaşanan süreç nedeniyle muayene ve tetkik için hastaneye götürülmesi gerektiğini söyleyenler, onu bir akrabasıyla hastaneye götürdü. Hastanenin bir kapısından içeri giren ve kızla birlikte diğer kapıdan çıkan kişiler kayboldu. Kızının hastanede olmadığını öğrenen baba, kızının kaçırıldığını fark ederek imha edildi. Kızından 17 gündür haber alamadığını belirten baba Mehmet Uçar, yetkililerden kızının bulunmasını istedi.

“Daha önce kaçırılan jandarma buldu onu”

Kızının daha önce kaçırıldığını belirten babası Uçar, “Yaklaşık 1.5 ay önce kaçırıldı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde jandarma tarafından yakalandılar. Kızımı devlet yurduna teslim ettiler. 3 gün sonra gittim ve kızımı teslim aldım. Kızımla hiç sorun yaşamadık. “Kızım onu kaçıran F. Ç.’yi istemedi” dedi.

“Berfin kendini balkona kilitleyerek hayatta kaldı”

7 Eylül’de kızının kendisini kaçırmaya gelenlerden balkona kaçtığını söyleyen kızının, “Kızınızı kaçırmak için Savcılığa ifade vermek zorunda kaldım. Gaziantep’te amcamızı ziyaret ettik. F.Ç. Adı geçen kişi 5-6 kişi ile geliyor. İçeri giriyor ve kadınları dövüyor. Kızım Berfin kendini balkona kilitleyerek uzaklaşıyor. Kızım bu kişiyi istemedi. Kızımın can güvenliği konusunda kesinlikle endişeliyim ”.

“Dolgu ekibi olduğumuzu söyleyerek kızımı kaçırdılar”

Film ekibi olarak 3 kişiyi tanıtarak kızının kaçırıldığını belirten Uçar, “Bizi takip ediyorlardı, biz evde yokken 3 kişi ile eve geliyorlar. Çekim ekibiyiz ve kızınızın hastanede bir rapor alması gerektiğini söylediler. Kızla birlikte giden kuzenine salgın nedeniyle hastane kapısında beklemesini söylediler, biraz bekle dediler. O günden beri kızımdan haber almadım. Lütfen yetkililerden kızımı bulup bana teslim etmelerini isteyin ”.

Kuzeni Meral Uçar, “Daha önce Berfin’i kaçırmak için eve gelen kişi de annemi darp etti. Berfin balkona kaçtı. Hemen polise haber verdik” dedi.

Lider Olgun

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi