Kendi oyuncaklarından paketler yaparak İzmir’e gönderdi

Kendi oyuncaklarından paketler yaparak İzmir’e gönderdi
15:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

İzmir’deki büyük depremin ardından çocukların oyuncaksız kaldığını TV haberlerinde öğrenen Manavgat 1. sınıf öğrencisi Ilgar Özdemir, kendi oyuncaklarından oluşan bir paket hazırlayarak annesine mektup yazdırdı. Küçük Ilgar, İzmir’deki depremden etkilenen çocuklara yazdığı mektubunda şu satırlara yer verdi:

“Sevgili kardeşlerim, ben Ilgar’ım. Oyuncaklarını kaybettiğini biliyorum. Sizlerle paylaşmak için kendi oyuncaklarımı paketledim, böylece oyuncaklar olmadan orada sıkılmayasınız. Orada kaç kişi olduğunu bilmediğim için kendimi annemle eşit olarak ayırmaya çalıştık. İçinde kurbağa ve baykuş var. Geceleri onlarla kucaklaşın ve uyuyun, korkmayacaksınız. Sana bu yazıyı söylüyorum, annem yazıyor. Bu sene 1. sınıfa başladım, Antalya-Manavgat Öger İlköğretim Okulu’na gidiyorum. Seni çok seviyorum korkma endişelenme. “

Manavgat Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi önünde annesiyle kurduğu Deprem Dayanışma Merkezi’ne gelen küçük Ilgar, oyuncak paketi ve mektubu belediye yetkililerine teslim etti. O sırada sahada bulunan Başkan Sözen, küçük Ilgar’ın paketini aldı ve ardından duygusal mektubu okudu. Küçük Ilgar ile uzun süre sohbet eden Başkan Sözen, satırları okurken gözyaşlarını tutamadı. Başkan Sözen, “Küçük çocuğumuz Ilgar’a deprem kamyonumuza verdiği büyük destekten dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Paylaşıldığında ağrı azalır. Minicik bedenine hayran kaldığım Ilgar gibi çocuklarımız olduğu müddetçe, tüm olumsuzlukları birlik içinde aşacağız. Ilgarların var olduğunu görmek gelecek için bizi bir kez daha umutlandırdı ve gururlandırdı. Kendilerini destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bir daha böyle bir acı yaşamazım ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi