Covid-19 hastası annesini kendi aracı ile eve götürmek istedi

Covid-19 hastası annesini kendi aracı ile eve götürmek istedi
10:10 - Kasım 22 2020 Pazar

Sivas merkezde bir vatandaş korona virüs tedavisi devam eden annesini kendi aracı ile evine götürmek isteyince ceza yemekten kurtulamadı.

Emniyet birimlerinden öğrenilen ilk bilgilere göre il merkezinde gerçekleşen olay şu şekilde gelişti: E.K. isimli vatandaş, korona virüs hastası annesinin evinde tedavisi devam ederken rahatsızlanması üzerine ambulans çağırdı ve sağlık ekipleri anne A.K.’yı Numune Hastanesi’ne götürdü. Hastanede tedavisi tamamlanan kadını oğul E.K., kendilerine Sivas valiliği tarafında tahsis edilecek aracı beklemeden şahsi aracıyla evlerine götürmek için yola çıktı. Eve dönüş istikametinde uygulama yapan polis birimlerine denk gelen oğul ve annenin yapılan kimlik kontrollerinde, annenin Covid-19 pozitif olduğu tespit edilirken, oğlunun da yasak saatte dışarıda bulunmasından dolayı kısıtlama kurallarına riayet etmediğinden cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Olay üzerine bölgeye çağırılan ambulans ekipleri, annenin karantina sürecinin devamı için onu KYK yurduna götürdü. Bu olaya tepki gösteren oğul E.K. ise polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Polis ekipleri korona virüs tedbirlerini deldiğinden ötürü oğul E.K.’ya ve karantina tedbirlerine uymadığı için anneye ceza kesileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi