Kuruyup kalan Kellah gölü yeniden su tuttu

Kuruyup kalan Kellah gölü yeniden su tuttu
14:41 - Şubat 26 2020 Çarşamba

Sivas’ın görülmeye değer yerlerinden olan ve kuraklık sebebiyle geçtiğimiz yılın Eylül aylarında tamamen kuruyan Kellah gölü, yoğun bir şekilde yağan kar yağışları sayesinde yeniden su tuttu.

Sivas genelinde yaşanan kuraklık birçok barajın su seviyesini düşürmüş, nehir ve gölleri de tehdit etmişti. Son olarak 2019 yılının Eylül ayı içerisinde Kellah gölündeki suyun tamamen yok olmasıyla birlikte büyük endişe veren kuraklıklar, geçtiğimiz haftalarda durmak bilmeden yağan karın etkisiyle yerini canlılığa bıraktı. Kellah gölünün yeniden su tuttuğu görülürken, barajlardaki su seviyelerinin de yeniden istenilen seviyelere doğru yükselmesi herkesi mutlu etti.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ yaptığı açıklamada Sivas’ın son günlerde yaşadığı yoğun yağışların son 15 yılın en yoğun yağışı olduğunu söyledi. Yağışlar sebebiyle çiftçilerin işlerinin de bereketleneceğini söyleyen Çetindağ, hem kuruyan doğal güzelliklerin yeniden kendine geleceğini, hem de çiftçinin ürün kalitesinin artacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi