Kekemeliğin Tedavisi Mümkün!

Kekemeliğin Tedavisi Mümkün!
21:29 - Ekim 21 2021 Perşembe

Kekemelik konusunda açıklamalarda bulunan Odyoloji ve Konuşma Bozukluğu Uzmanı Dr. Emine Elif Altuntaş; kekemeliğin bir hastalık olmadığını ifade etti. Kekemelik tedavisi mümkün olan bir konuşma bozukluğudur; şeklinde açıklama yapan Dr. Emine Elif Altuntaş, iyileşme sürecinin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğinin de altını çiziyor!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakültesi Eğitim Uygulama Araştırma Hastanesi KBB Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Dr. Emine Elif Altuntaş; önemli açıklamalarda bulundu. ‘’Dünya Kekemelik Günü’’ kapsamında açıklamalarda bulunan Dr. Emine Elif Altuntaş; kekemeliğin toplunda yaygın bir şekilde görülen, konuşma bozukluğu olduğunu ifade etti.

En Çok 2 ile 6 yaş arasında rastlanan kekemelik; tedavisi mümkün olan bir konuşma bozukluğu olarak tanımlanıyor. Kekemeliğin tam olarak bir konuşma bozukluğudur, diye açıklama yapan Dr. Emine Elif Altuntaş; kekemeliğin genetik ve ailesel nedenlere bağlı olarak geliştiğini ifade ediyor.

Kekemeliğin tedavi edilmesi sürecinin değişiklik gösterdiğini ifade eden Dr. Emine Elif Altuntaş; kekemelik tedavisinin kişiye özel yapıldığını da açıkladı. Günümüzde farklı teknikler sayesinde kekemeliğin etkili bir düzeyde tedavi edildiğini ifade eden Dr. Emine Elif Altuntaş; kekemelik sorununun etkili bir şekilde tedavi edilebileceğinin de altını çiziyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi