Kaymakam Kenevir Hasadına Katıldı

Kaymakam Kenevir Hasadına Katıldı
15:21 - Ekim 19 2021 Salı

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde 23 dekarlık alana sözleşmeli kenevir ekimi protokolü ile ekimi yapılan kenevirin hasadına başlandı. Kenevirin hasadının stardını ilçe kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman verdi. Biçerdöverin başına geçerek hasadı başlatan Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman çiftçilere bu konuda destek vermiş oldu.

Sözleşmeli Kenevir Ekiminde Hasat Başladı

Sivas’ın Altınyayla ilçesi Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman İlçe Tarım Müdürü Hacı Darıcı ile birlikte ilçede yetiştirilen kenevirin hasadının stardını verdi. Sözleşmeli Kenevir Ekimi olarak protokolü imzalanan ve 23 dekarlık bir alanda ekimi yapılan kenevirin hasat dönemi başladı. Kenevirin hasadı için biçerdöverin başına geçen ilçe kaymakamı Kahraman ilk hasadı gerçekleştirmiş oldu.
Yeterli olgunluğa erişen kenevirin hasadına katılan İlçe Tarım Müdürü Hacı Darıcı yaptığı konuşmada Sivas’ta 200 dekara yakın alana kenevir ekiminin yapıldığını belirtti. Bu ekimlerin Cumhurbaşkanının onayı ve yine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni ile yaptıklarını belirten Darıcı bu ekimlerin ve hasadın ilçe halkına hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi