Kayıp Yusuf’un acı haberi kırıldı

Kayıp Yusuf’un acı haberi kırıldı
11:00 - Temmuz 2 2020 Perşembe

10 yaşındaki Yusuf Gurubi iki gün önce akşam saat 17: 00’de Eskişehir’de annesinin elini bıraktığı iddia edilerek kaçtı. Pazara gittiği düşünülen otizmli küçük Yusuf’tan başka haber yoktu. Kayıp raporundan sonra görüldükleri son yerler görgü tanıkları ve güvenlik kameraları ile tespit edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Yusuf’un görüldüğü bölgelerde kapsamlı aramalara başladı.

Kurbağa adamları Ankara’dan geldi

Iraklı ailenin en küçük çocuğu Yusuf Gurubi’nin sulama kanalına düşme olasılığını değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Müdürlüğü’nden ‘Kurbağalar’ şehre geldi ve arama faaliyetlerine başladı. Dün yaklaşık 8 kilometrelik bir alanı tarayan ekipler, alacakaranlık nedeniyle ilk gün aramaları tamamladılar.

AFAD, gönüllü itfaiyeciler, AKUT ve DAK arama kurtarma faaliyetlerine katıldı

Ayrıca, küçük Yusuf’un arama yapmaya devam edebileceği alanlar, Eskişehir AFAD, Eskişehir İtfaiye Gönüllü Dalgıç Ekibi, Eskişehir AKUT ve DAK ekipleri de polis ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Sulama kanalının yanındaki barajda çalışmaya katılan ekipler neredeyse tamamen gece saatlerine kadar çalıştılar.

Acı haberler sabah geldi

Bu sabah saat 7.30 itibariyle arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, kayıp raporundan 41 saat sonra Yeşiltepe Mahallesi Kanallar Sokak’taki sulama kanalında 10 yaşındaki Yusuf’un cansız bedenini buldular. Dalgıç polisleri ve arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla Yusuf’un küçük gövdesi kanaldan çıkarıldı ve cenaze aracına yerleştirildi.

“Yüksek akış hızı nedeniyle buraya sürüklendiğini tahmin ettik”

Yapılan aramalar hakkında konuşan Eskişehir AKUT Operasyon Sorunu Ercüment Kocabaş, “Kanal aramaya gittik. Suyun durması için bir süre bekledik. Akış düştükten sonra çağrıları hızlandırdık. Araştırmalar sonucunda maalesef cansız bedenimize ulaştık. Yüksek akış hızı nedeniyle burada düştüğü ve sürüklendiği düşünülen yerden yaklaşık 1,5 kilometre olduğunu tahmin ettik. Maalesef buradan gitti. ”

Mustafa Kaplan – Çağatay Gür

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi