Kayalıpınar Tarihi Kentinde Ara Verilen Çalışmalara Yeniden Başlandı!

Kayalıpınar Tarihi Kentinde Ara Verilen Çalışmalara Yeniden Başlandı!
11:30 - Ağustos 30 2022 Salı

Sivas’ta bir öğretmenin merakı tarihi bir kentin yeninden gündeme gelmesini sağladı. Sivas – Yıldızeli ilçesinde yer alan Samuha (Kayalıpınar) tarihi kentinde yaklaşık 30 yıldır çalışmalar devam ediyordu. Bir süre önce yapılan çalışmalara ara verilirken; yakın bir zamanda yürütülen kazı çalışmalarına yeninden başlanıldığı belirtildi. Sivas şehir merkezinde 60 KM mesafede yer alan Kayalıpınar antik kentinde çalışmaların yeninden başlaması; dikkatlerin yeninde bu tarihi kente çekilmesine neden oldu.

Rahmetli Yüksel Erdoğan adındaki bir öğretmen tarafınca 1960 yılı itibariyle keşfedilen sonrasında 1990 yılı itibariyle Kayseri Müze Müdürlüğü tarafından da tescil edilen tarihi kentte kazı çalışmalarına başlanmıştı. Bu tarihten sonra yaklaşık 30 yıl devam eden kazılarda pek çok farklı önemli gelişme de yaşanmıştı.
Paleolitik çağa ait bir tarihi kent olarak karşımıza çıkan Samuha antik kenti, Hitit dönemine ışık tutuyor. Bu tarihi yerleşim yerinin bir öğretmenin dikkatiyle keşfedilmesinin ardından üzerinde uzunca bir süre çalışmalar yapıldığı da biliniyor. Öte yandan çalışmaları yeniden başlaması, antik kente dair meraklı bekleyişe de neden oluyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi