Bu merkezde kayak yapmak için kışı beklemeye gerek yok

Bu merkezde kayak yapmak için kışı beklemeye gerek yok
12:43 - Ağustos 16 2021 Pazartesi

Türkiye’de sadece Sivas’ta bulunan kayak simülasyon merkezi ile kar yağmasına gerek kalmadan gerek profesyonel sporcular gerekse amatörler kayak yapabiliyor.

Sivas Valiliği tarafından geçtiğimiz dönemlerde Sivas’a kazandırılan ve ülke genelinde bir ilk olma özelliği de taşıyan kayak simülasyon merkezi, sıcak geçen yaz aylarında kayak sporcularının idmanlarını devam ettirmesini sağlıyor. Türkiye’de tek olan bu merkez sayesinde hem yaz aylarında hem de kurak ve yağışsız geçen kış mevsimlerinde kayak sporcuları antrenmanlarını aksatmadan yapabiliyor. Antrenör İlhan Erzurumlu tarafından verilen bilgilere göre Sivaslı sporcular kadar Kayseri gibi çevre illerden gelen sporcularında bu merkezde antrenman yaptığını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Kayak Antrenörü İfakat Köküm ile birlikte kayak sporcuları Elvin Yuvacı ve Kerem Saydam basın mensuplarının sorularını cevaplayarak kayak simülasyon merkezi sayesinde Kayseri’de kısa süren kış aylarına rağmen yaz aylarında da antrenman yaparak hem kondisyonlarını artırdıklarını hem de tüm çalışmalarını yapabildiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi