Kasaplar İBB mağdur katliam alanından kaçtı, vatandaşlar kurbanlarını kesti

Kasaplar İBB mağdur katliam alanından kaçtı, vatandaşlar kurbanlarını kesti
12:12 - Ağustos 1 2020 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Başakşehir’deki Kayaşehir’deki kurban kesim alanında yaşayanlar vatandaşları isyan etti. Dün sabah bölgeye gelen bazı vatandaşlar, geceyi mağdur katliam alanında geçirmiş olsalar da kurbanlarının katledilmesini sağlayamadılar. İddiaya göre, bölgedeki kasaplar kaçtığında, vatandaşlar ve kurbanlar kurban sattı. Numaralandırma ile ayrılmış bazı kesme noktalarında kesim süreci devam ederken, bazılarında kasaplar ayrıldığında, vatandaş kendi kurbanını kesmeye çalışırken tedaviyi buldu. Korona virüsü salgını nedeniyle hijyen kurallarına öncelik verilen bu tatilde, kesim alanındaki manzara bu kadar vazgeçti. Vatandaşlar, kesilen hayvanların derilerinin ve sakatatlarının alınmadığı kesim alanlarında kirli alanları kesmek zorunda kaldılar.

Olaylara isyan eden vatandaşlar, yetkili bir kişiyle başa çıkamayacaklarını belirttiler. Kurbanını kesmek zorunda kalan kasabın kaçtığını ve kurbanını kesmek zorunda olduğunu belirten Mehmet Keskin, “Çaresizdik, ama kasaplar kaçtı. Burası boş, kendi kurbanımızı kesmek için ne yapmamız gerekiyor. Biz bunun için ödenen, bize paramızı geri verdi. Ne yaparsan yap, hayvanını almak için al, dedi ve ben bıçağa çarptım. “Her şey yoluna girecek,” dedi. İyi olacak mı, İmamoğlu bunu duydu. Elimi yaraladım, kolumu burada kestim. ”

Hayvanlarının katliamı nedeniyle evine gidemediğini belirten kurban satıcısı, ama almadı, “Ne resmi ne de kasap var, hepsi kaçtı ve kaçtı. Evimize gitmeyeceğiz. İnsanlar burada zaten gergin, sesimiz insanların acısını dile getirmekten alıkoyuyor. Buradaki adam hem parayı verdi hem de kurbanını kesti. Dışarıdan bir kasap getirdik, 2 bin TL istedi, bu adam burada zaten 250 bin TL ödedi, kurbanını 3 bin 250 TL’ye kesecek mi ”dedi.

Kurbanını kesmek için iki gün bekliyordu

Bayramın ilk gününde kurban katliamı için randevu verildiğini belirten Mahmut Pekdemir, “Bize dün saat 15: 30’da randevu verdiler, ancak kurbanımızı kesemedik. Akşam eve gittik, sabah gel dediler, sabah geldik, ama şu anda kurbanla ilgilenecek kimse yok. Yetki yok, sahip yok. Kurbanımı buraya götüremem. Şimdi kurbanımı tahmin edebilmem için bir kasap bulmaya çalışıyorum. Böyle bir rezalet olur mu? Burada kurban ibadetimizi yapıyoruz, ama burada durum böyle değil. ”

Volkan Kayaları

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi