Kartalkaya’daki Yangın Skandalı Derinleşiyor: İki Otelde Gözaltılar Devam Ediyor

Kartalkaya’da meydana gelen ve 78 kişinin ölümüne, 51 kişinin yaralanmasına neden olan yangın olayı ardından soruşturmalar sürüyor. Grand Kartal Otel yangını ile ilgili daha önce gözaltına alınan 14 kişiden 9’u tutuklanırken, Halit Ergül’ün başka bir işletmesi olan Gazelle Resort ve Spa Otel’de de benzer sorumsuzluklar gündeme geldi. Bu otelden de 11 kişi gözaltına alındı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Gazelle Otel’in Genel Müdürü Ahmet Demir ve teknik ekip üyeleri de dahil olmak üzere toplamda 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Grand Kartal Otel’in muhasebe personelleri ve teknik ekipler de yer almakta.
İşlemleri tamamlanan ve Gazelle Resort ve Spa Otel’de çalışan dört kişi daha sonra adliyeye sevk edildi. Jandarma ekipleri, şüphelileri adliyenin arka kısmından içeri alarak savcılığa teslim etti.
Enes Özkan – Emrah Sağıt