Kars’ta PKK böyle örgütleniyor

Kars’ta PKK böyle örgütleniyor
10:00 - Ekim 19 2020 Pazartesi

PKK / KCK’nın sözde ‘Demokratik Özerklik’ stratejisi kapsamında Kars’ta köy ve mahalle komisyonları kurulduğu, mevcut yargı sistemini devre dışı bırakmak için bir ‘Adalet Komisyonu’ kurulduğu, uzlaşma ve yargılama faaliyetlerinin yapıldığı tespit edildi. bu bağlamda gerçekleştirilmiştir. Avrupa ülkelerinde toplanan ve ölenlerin veya tutuklu teröristlerin yakınlarına aktarılan yardım paralarının koordineli bir kampanyası kapsamında Türkiye’de PKK Kovid-19 salgını olan HDPE’nin Türkiye’de olduğu da ortaya çıktı.

Kars’ta bölücü terör örgütü PKK / KCK’ya yönelik terör soruşturmasında 1 Ekim’de operasyon düğmesine basıldı ve 21 zanlı gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aralarında Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı, Kars Belediye Meclis Üyeleri Fahrettin Kaya, Suat Bayhan, Kaya Naki, Digor Belediyesi eski adıyla anılan 16 şüpheli eşbaşkan Şengül Erkmen ve Digor Eski Belediye Başkanı Zorba Başkutlu. Tutuklanırken 5 şüpheliye adli kontrol kararı verildi. Kars’ta PKK / KCK örgütünü vuran soruşturmada önemli detaylar elde edildi.

Belediye ‘terörist’ kotasından

Soruşturma dosyasında, şüphelilerin PKK / KCK bünyesinde belediyede “Değer Ailesi” (ölen veya tutuklanan örgüt mensuplarının yakınları) olarak nitelendirilen kişilerin işe alınmasına ilişkin faaliyetlerine yer verildi. Buna göre, şüphelilerden biri olan Kars HDP İl Başkanı Cengiz Anlı’nın Kars Belediyesi’nde resmi görevi olmamasına rağmen örgüt içindeki faaliyetleri doğrultusunda işe alımlarda aktif rol oynadığı belirlendi. Şüpheli Şevin Alaca’nın da ölen veya tutuklanan teröristlerin yakınlarını askere alma işine karıştığı belirlendi.

PKK toplandı, HDP dağıtıldı

HDP’nin Kovid-19 salgını kapsamında başlattığı ‘Kardeş Aile Kampanyası’nın, PKK / KCK’nın Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi’ne (KCDK-E) bağlı sözde Kürt Kızılayı ile koordine ettiği tespiti, soruşturma dosyasına da dahil edilmiştir. Bu kapsamda Türkiye ve Avrupa ülkeleri, HDP ve hdp’lilerden toplanan paraların belediyeler aracılığıyla öldürülen veya tutuklanan teröristlerin yakınlarına aktarıldığı belirlendi. Kars’ta da söz konusu faaliyetleri yürüten soruşturma zanlıları ile ilgili çok sayıda telefon görüşmesi olduğu öğrenildi. Ayrıca HDP bünyesindeki illerdeki sorumlu kişinin bu kampanyaya ilişkin iletişim bilgilerinin örgütün internet sitelerinde paylaşıldığı belirlendi.

Sözde organizasyon mahkemesi

Soruşturma dosyasında, Kars’ta sözde yargı birimi “Adalet Komisyonu” nun KCK / TM terör örgütü adına yapılanmasına da dikkat çekildi. Şüphelilerin sözde adli yapı içerisinde uzlaşma ve yargılama faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. Bununla birlikte, PKK / KCK’nın ‘Demokratik Özerklik’ stratejisi kapsamında vatandaşların adli makamlarla temaslarının ortadan kaldırılması, mevcut yargı sisteminin devre dışı bırakılması ve KCK sisteminin topluma empoze edilmesinin amaçlandığı ve KCK’nın toplumdaki itibarını kazanmak.

HDP’li milletvekilinin mahkemede görev yapması gerekiyor

Sözde dava faaliyetlerine ilişkin dosyada şüphelilerin birçok görüşme kaydı da yer aldı. Buna göre HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, 21 Mayıs 2020’de Kars Digor’da Kersolar ve Karadeniz aileleri arasında yaşanan silahlı cinayetle ilgili olarak Adalet Komisyonu (Barış Komisyonu) kapsamında görevlendirildi ve bu kapsamda şüpheliler Cengiz Anlı ve Şevin Alaca Olaya karıştıkları ve kavgayla ilgili aileyi ziyaret ettikleri belirlendi.

Köy ve mahalle komisyonları kurdular

Soruşturma kapsamında, Kars’ta PKK / KCK’nın ‘Demokratik Özerklik’ stratejisi kapsamında köy ve mahalle komisyonlarının kurulduğu, hükümlere göre oluşturulan söz konusu komisyonlarda zanlıların bir kısmının faaliyet gösterdiği belirlendi. KCK anlaşmasının. Öte yandan soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Kağızman ilçesine bağlı Dibekkaya Köyü kırsalında PKK terör örgütü mensupları için düzenlenen yemin törenine ve tarafından kurulan sözde barış ve canlı kalkan çadırına zanlılar katıldı. PKK, söz konusu bölgedeki örgüt mensuplarına hayati önem taşıyan malzemeler temin etti ve sözde şehadet için düzenlenen açılışa teröristlerin katıldığı belirlendi.

Devlet olarak izin veremeyiz “

İ “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK / KCK’nın Kars’taki örgütlenmesine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kars’ta özerkliği andıran bir özyönetim kurma çabaları ve adımları var. Dağın talimatıyla verilen ihaleler ve buna yönelik adımlar var. Oradan gelen listelerle askere alınan ve istihdam edilenler de var. Aynı zamanda mahkemeye ve infazına kadar giden yeni bir anlayış var. Bu kendi özyönetimlerini kurma çabası. Devlet olarak buna izin vermeyeceğiz. “

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi