Kariyer Enstitüsü A.Ş. Kurucusu, Tersine Göçü Planlayanları Sivas’a Davet Etti

Kariyer Enstitüsü A.Ş. Kurucusu, Tersine Göçü Planlayanları Sivas’a Davet Etti
20:20 - Nisan 1 2023 Cumartesi

Kariyer Enstitüsü A.Ş. kurucu ortağı Mehmet Erdem Tokuş, yüksek enflasyon ve artan kiralar nedeniyle tersine göçün hızlandığını belirterek, beyaz yakalı profesyonelleri Sivas’a davet etti. Tokuş, Anadolu’nun kadim şehrinde yaşamın daha huzurlu ve kolay olduğunu söyleyerek, “Büyük şehirlerde yaşamın zorlaşması ve kısıtlanması, beyaz yakalı çalışanları taşraya dönüşe itiyor. Tersine göç edecek olanlar, öncelikle iş imkanlarını araştırıyor ve sonrasında sosyal ve kültürel imkanları değerlendiriyorlar” dedi.

Pandemi sonrası dünya genelinde yaşanan ekonomik daralma ve doğal afetlerin de etkisiyle, insanların daha huzurlu ve güvenli bir yaşam için yeni lokasyon arayışına girdiği belirtiliyor. Tersine göçle ilgili olarak da Tokuş, “Özellikle İstanbul’da yaşanan deprem riski farkındalığı arttı. İnsanlar, daha güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri yerleri tercih ediyorlar. Kariyer Enstitüsü olarak, Sivas’a taşınacak beyaz yakalı profesyonellere iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Yazılım ve dijital içerik üretimi alanında çalışan profesyonellerden oluşan yeni ekibimiz, Sivas’ta hem kurumsal bir çalışma ortamı hem de daha kolay yaşam şartları buldukları için oldukça mutlular. Tersine göç, tüm taraflar için kazan-kazan durumu yaratıyor. Ümit ediyoruz ki, Ankara-Sivas hızlı tren hattının devreye alınmasıyla birlikte tersine göç kavramı daha da yaygınlaşacak ve beyaz yakalı profesyoneller, Anadolu’nun kadim şehri Sivas’ta daha huzurlu bir yaşam sürebilecekler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin büyükşehirlerinde yaşam şartlarının zorlaşması ve pandeminin etkisiyle artan çalışma uzaklaşması, tersine göçü hızlandırıyor. Özellikle beyaz yakalı profesyoneller, daha huzurlu bir yaşam için Anadolu şehirlerine doğru yöneliyorlar. Bu bağlamda, Kariyer Enstitüsü kurucu ortağı Mehmet Erdem Tokuş’un Sivas’a yönelik daveti, tersine göç hareketine yön verebilir ve Anadolu şehirlerinde iş imkanlarının artmasına katkı sağlayabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi