Kariye Camii ibadete açılıyor

Kariye Camii ibadete açılıyor
11:00 - Ağustos 21 2020 Cuma

İstanbul’un fethinden sonra bir süre kilise olarak kullanılan Kariye Camii, 1511 yılında camiye çevrildi. 1945 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na müze olarak tahsis edilmiş ve müze deposu. Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nın bir eseri olan Kariye Camii’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin Bakanlar Kurulu, geçen yıl Danıştay tarafından iptal edildi.

“İbadet etmek istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Ali Aydın, alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İstanbullular ve Müslümanlar olarak böyle bir karardan memnunuz. Geçmişte buranın cami olarak kullanılmış olması ve başvurulması güzel bir haber oldu. Bunun için mutluyuz. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu mahalledeyim. Restorasyonunun bitmesini bekliyoruz. İçeriyi müze olarak gezdik. Güzel bir yer. İbadet etmek istiyoruz. “Zaten buranın aslı da camiydi.”

“Sabah haberini aldıktan sonra 2 rekat namaz kıldım.”

Katkıda bulunan herkese teşekkür eden 15 Temmuz Gazi Mehmet Emin Ertaş, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızı ve bu konuda çalışan herkesi Allah’tan korusun. Orijinal iade edilir. Kariye Mahallesi, İstanbul’da cami olmayan tek mahalle. Şimdi Kariye Mahallesi’nde bir de cami var. Biz çok memnunuz. Sabah haberini aldıktan sonra 2 rekat namaz kıldım. Rabbim cami olarak açıldıktan sonra tekrar dua etsin ”dedi.

Caner Sönmez

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi