Karısını öldürdü ve kahvaltıya gitti

Karısını öldürdü ve kahvaltıya gitti
14:00 - Temmuz 14 2020 Salı

Aralık 2019’da tartışan karısı Fatma Demir’i öldüren Habip Demir’in duruşması devam etti. Mersin 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasında gözaltına alınan sanık Habip Demir, hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü için devam etmedi. İzleyiciler, korona virüsü salgını nedeniyle duruşmaya alınmazken, sadece tanıklar ve avukatlar katıldı.

“Olaydan sonra kahvaltı için bize geldi”

Duruşmada tanık olarak ifade veren Emine Demir’in kız kardeşi Fatma Z., ablasının çok içe dönük olduğunu ve ailedeki sorunlardan hiç bahsetmediğini söyledi. Mersin’de 6 ay önce hem kız kardeşi hem de kocası ve çocukları için bir iş bulduğunu söyleyen Fatma Z., “Kız kardeşimle konuştum ve onları Gaziantep’ten buraya getirdim. O günden sonra şüpheli beni sürekli besledi. Zira onun aracısıydı. Şüphelisinin ismini verdiği kişi işyerimde çalışıyor ve kız kardeşimle hiçbir bağlantısı yok. Kişi o kadar kıskanıyor ki karısından bile kıskanıyor. Olay gününde kız kardeşimi öldürdükten sonra şüpheli kahvaltı için bize geldi.Kız kardeşimin iş başında olduğunu düşündüm ama bize rahatsız olduğunu söyledi, evde uyudu.Yaklaşık 2 saat yanımızda kaldı ve sürekli bizimle tartıştı. ceza. ”

Komşu Şükran Y., Demir ailesinin alt katlarında oturduğunu belirterek, “Otururken herhangi bir sorun görmedim. Daha önce hiç görüşmedim. Emine’nin kız kardeşini hiçbir erkekle görmedim , Bir ilişkisi olduğunu duymadım. Hiç ses duymadığını söyledi “dedi. Danışanın avukatları ayrıca, şüphelinin en ağır cezayı almasını talep ederek suçlunun planlı bir şekilde tasarlandığını ve işlendiğini belirtmiştir.

Savcı sanığın ‘akıl sağlığı’ hakkında rapor vermesini ve gözaltına alınmasını istedi. Mahkeme, sanığın gözaltına alınmasına karar vermiş ve dosyadaki eksiklikleri tamamlamak için duruşmayı 9 Eylül 2020’ye ertelemiştir.

Etkinliğin tarihi

18 Aralık 2019’da Orta Akdeniz’in Mesudiye Mahallesi’ndeki 5123 Caddesi’ndeki evde meydana gelen olayda vatandaşlar, dairenin birinci katından gelen sesler üzerine polisi aradı. İhbar sonrasında olay yerine giren polis ekipleri Emine Demir’in kanını bıçakladığını fark etti. Sağlık görevlileri tarafından yapılan incelemede, 6 çocuğun annesinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Polis ekipleri, bölgede yaptığı soruşturmada ve görgü tanıklarından aldığı bilgilerle, öldürülen kadının kocası Habip Demir’in olay yerinden hızla uzaklaştığını belirledi. Takımların çabaları sonucunda kaçan şüpheli, Adana’da yakalandıktan sonra Mersin’e nakledildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Öte yandan Mersin Kadın Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaptı ve duruşmadan önce tepkilerini dile getirdi.

Koray Ünlü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi