Kargo işçisi adresi bulamayınca hastaneye kaldırıldı

Kargo işçisi adresi bulamayınca hastaneye kaldırıldı
17:12 - Ekim 23 2020 Cuma

Eksik teslimat adresi nedeniyle ikamet yerini bulamayan kargo çalışanı, alıcıyı şubeye aramak yerine karşılayıp kargo paketini kendisine verebileceğini belirtti. Alıcı, caddenin ortasında tanıştığı kargo çalışanına vurdu. Kargo işçisi, başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirdi ve ameliyatının ardından yoğun bakıma alındı. Hastanede yaşam mücadelesi veren kargo işçisi Mehmet Ali İbin’in acılı ailesi, serbest bırakılan saldırganın gerekli cezayı almasını istediklerini belirtti.

Olay, 19 Ekim’de Çekmeköy’de meydana geldi. Kargo şirketinde çalışan 40 yaşındaki Mehmet Ali İbin, bir adrese teslim etmek için Çekmeköy’e gitti. Kargo paketinin adres kısmının eksik yazıldığını fark eden İbin, kargo alıcısı Tayfun Ş’yi aradı. İbin, Tayfun Ş’e söyledi. paketi şubeye teslim etmek yerine karşılayıp kendisine teslim edebileceğini söyledi. Ancak Tayfun Ş., Kargo çalışanı İbin’in adresi bulamaması nedeniyle telefonla şikayette bulundu. Ardından Tayfun Ş. Kargo aracı ile kendisine eşlik eden iki kişi de araba ile geldi. Tayfun Ş. Sokak ortasında kargo çalışanı Mehmet Ali İbin’e saldırdığı iddia edildi. Kabuk, başına gelen darbelerden acı çekerek yere çöktü. Saldırgan Tayfun Ş. ve beraberindekiler kanlar içinde yere düşen ve ayağa kalkamayan İbin’in ölmek üzere olduğunu düşünerek paniğe kapıldı ve başında bir süre bekledi. Yaklaşık yarım saat kadar yerde kanlar içinde yatan İbin’i kucağına aldıkları iddia edilen kişiler, arabaya bindirerek yakındaki bir hastaneye götürdü. Aldığı yaralanmalar nedeniyle beyin kanaması geçiren İbin ameliyata alındı ancak sağlığı düzelmedi. İddiaya göre doktorları, İbin’in ailesinin sağlık durumunun iyi olmadığını ve yaşama şansının çok az olduğunu söylediler. Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ömür boyu mücadele eden İbin’den müjdeli haber bekleyen acılı aile, saldırganın serbest bırakılmasına tepki göstererek saldırganın gerekli cezayı almasını istediklerini belirtti.

Mehmet Ali İbin’in kardeşi Murat İbin; “Kardeşim kargoda çalışıyor, kuryenin kendisi. O sadık, geçimini sağlayan, zayıf, kırılgan. O gün kargo teslim edilirken yanlış adres yazıldı. Kardeşim kendini işine adamış olduğu için kargoyu iade etmektense teslim edip edemeyeceğime bakacak birini arıyor. Kişi “adresimi nasıl bulamazsın” diyor ve 3 kişi geliyor. Kardeşimi yumrukladı. Kardeşim yere düşüyor. Yerde bilinçsizdir. Yoğun bakımda beyin kanaması geçirdi, ameliyat oldu. Doktorlar hiçbir söz vermiyor. Şikayet ettik. Ancak kişi serbest bırakıldı. Kardeşim burada ölümle mücadele ediyor. Hiçbir hekimimiz umut verici bir konuşma yapmasa da bu yönde raporlar olmasına rağmen maalesef kişi özgürdür. Şimdi seyahat ediyor ”.

Yaşananları gözyaşları içinde anlatan teslimatçının teyzesi Nuran Arı İbin; “Ayın 19’undan beri buradayız. Her gün ağlıyoruz. O bizim canımız. O 40 yaşında. Her gün milyonda bir yaşama şansı olduğu söylendi. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ve bu kişi şartlı tahliye edildi. Biz kimseye zarar vermeyiz. Evde 80 yaşında bir annesi ve 90 yaşında bir babası var. Kargoda adres eksiktir. İyi niyetinden dolayı kargo sahibini arar ve “kardeşinizin adresi eksik” der. Ayrıca “sana geliyorum” diyor. Yolun ortasında arabayı çekiyor, öldürme niyetiyle direk darbeleri vuruyor. Şu anda bu hastanenin doktorları bize bilgi verirken her gün ağlıyor. Başhekim bize hayatının hala yüksek risk altında olduğunu bildirdi. Bu belgeleri aldığımıza, duyduğumuza çok üzüldük. Biz çok mutsuzuz. Annesine nasıl söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Doktorların ve teslimatçıların sizin için ayağa kalkmasına izin vermeyin. Sesimizi duyun. Bu kişinin tekrar gelmesine izin verin, size yalvarıyoruz. Kelimeler tükendi. Kız kardeşi perişan, diğer abası sefil. Diğer yarısı da sakinleştirici kullanıyor. Annesine söyleyemedik, rahatsız dedik. Ne kadar rahatsızlığı olduğunu bilmiyor. Lütfen bize iyi bakın Bu ülkede kanun var. Bu kişi diğer insanlara elini kaldırmamalıdır. Ruhumuz gitti. Belki doktor arayıp “Mehmet’in yok” der. “Mehmet Ali İbin’e” Adalet “diyorum.

Öte yandan, darp edilen kargo işçisi İbin’in saldırgan tarafından kucaklanıp araca bindirilerek araca götürüldüğü anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, kişilerden biri darp ettikleri kargo işçisini taşıyor ve arabaya koyuyor.

Cem Guney Kilic – Muharrem Çam

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi