Karaman’da yeni çukur oluştu, köylüler üzgün

Karaman’da yeni çukur oluştu, köylüler üzgün
14:00 - Haziran 24 2020 Çarşamba

Ambar köyünde, Karaman’ın Ayrancı ilçesinde, bir mısır tarlasında oluşan çukur, çiftçileri ve köy halkını rahatsız etti. Ambar köyünde son 1 yılda çukur sayısı 3’e yükselirken, Karaman’da bu sayı 5’e yükselmiştir.

“Alanımı korku ile sulayacağım”

Tarlanın sahibi Emin Ertekin, ertesi gün mısır tarlasında bir gün önce sulandığı bir çukur oluştuğunu söyledi. Köylerinde çukur sayısının 3’e yükseldiğini belirten Ertekin, “Tarımı suladıktan bir gün sonra geldiğimde çukurun oluştuğunu gördüm ve jandarmanın muhtarına haber verdim. Su çukurunu araştıran yetkililer, çukurun 4 metre çapında ve 4,5 derinlikte olduğunu söylediler. Bant, tedbir amaçlı olarak görevliler tarafından çukurun etrafından çekildi. Mutlaka bu yeri tekrar sulayacağım ve korkuyla sulayacağım. Çok gerginim. ”

“Köylülerdeki tedirginlik arttı”

Ambar köyünde yaşayan Osman Asan, Akgöl’de oluşan çukurlardan sonra burada bir çukur oluşumu köy halkını çok gerginleştirdi. Şu anda, bu durumun yeraltı suyunun azalmasından kaynaklandığını bilmiyoruz. En iyi otoriteler bunu biliyor. Bir halk kadar endişeliyiz “dedi.

Enver Furkan Çelebioğlu – Mehmet Dağlı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi