Karadeniz’deki doğalgaz rezervinde yeni miktar merakla bekleniyor

Karadeniz’deki doğalgaz rezervinde yeni miktar merakla bekleniyor
11:00 - Ekim 16 2020 Cuma

Türkiye’de petrol ve gaz arama faaliyetleri yürüten kendi sondaj gemilerini kiralayarak değil, satın alarak değil, Karadeniz’den gelen yeni müjdedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Cumartesi günü Fatih sondaj gemisine gideceğinin ve Karadeniz’deki doğalgaz rezervinde yeni miktarı açıklayacağının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz sondaj çalışmaları ile ilgili, “Fatih Sondaj Gemisi tarafından bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin haberi milletimizi sevinçle boğdu. Bu geminin devam eden sondaj çalışmalarından yeni müjdeler var. I Çalışmayı bizzat görmek ve yeni görmek için Cumartesi günü Fatih Sondaj Gemisine gideceğimizi umuyoruz ” ifadelerini kullandı.

Dış haber ajansı rezervi 800 milyar metreküp olarak açıkladı

İlk müjdesinin verildiği 21 Ağustos’tan bir gün önce Reuters haber ajansı, Karadeniz’deki doğalgaz rezervinin bir Türk kaynağına göre 800 milyar metreküp olduğunu duyurdu. Müjdeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 320 milyar metreküp olarak açıkladığı rezervin yapılacak çalışmalar neticesinde artabileceğini belirtti.

“Tahminimce 800 milyar metreküp olacak”

Fatih Sondaj Gemisi tarafından keşfedilen 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin halkı boğmasının ardından vatandaşlar, yeni rezerv müjdesinin en az 800 milyar metreküp olabileceğini yorumladı. Şehirde esnaf olan 64 yaşındaki Kemal Arat, “Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a geleceğini duyduk. Çok sevindirici. İç ve dış düşmanlarla uğraşırken sektörün bu şekilde yükselmesinden memnuniyet duyuyoruz. 81 milyon vatandaşların beklentileri var. Bunun bir önceki müjdeden daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. ” “Benim tahminim 800 milyar metreküp olacağı yönünde.”

“800-900 milyar metreküp olsun”

24 yaşındaki Ali Doğan Germekaş, “Cumhurbaşkanımız ülkemize ve milletimize müjdeyle sonuçlanacak. Bekliyoruz. Çok heyecanlıyım. Üç kez, beş kez dileğim. 800-900 milyar olsun. metreküp. Ülkemize ve milletimize müjde geliyor. Karadeniz açığı deyince bu bizim Zonguldak’ımız. ” “Her zaman Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Allah devletimizi ve Cumhurbaşkanımızı bozmasın.”

“Trilyonu bekliyorum”

Şehirde esnaf olan Hamdi Yazıcı, “Dünya İslam’a hayırlı olsun. Halkımızın refah içinde yaşaması için iyi günler. Mutlu bir gün. Daha önce 320 milyar metreküp müjdeyi aldık. İnşallah trilyonlarca metreküp yükselir ve batıya hayran olan halkımız memleketlerine hayran kalır, trilyonları bekliyorum, alt kat istemiyorum, Allah’tan çok şey isteyeceğiz, aşağıya bakmıyoruz, “dedi.

Fatih Sondaj Gemisinin sondaj çalışmaları ise Zonguldak açıklarındaki Tuna-1 bölgesinde devam ediyor. Bakım çalışmalarının ardından Kanuni Sondaj Gemisi önce İstanbul’a oradan da Zonguldak’taki sondaj sahasına hareket edecek.

Onur Altındağ – Ahmet Bilal Hamzaçebi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi