Karaburun’da Balıkçı Ağlarına Denizaltı Torpidosu Takıldı

Karaburun’da Balıkçı Ağlarına Denizaltı Torpidosu Takıldı
18:05 - Temmuz 20 2025 Pazar

Karaburun ilçesi açıklarında dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, ‘Kaptan Mustafa 2’ adlı trol teknesi, uluslararası suları aşarken ağlarına beklenmedik bir misafir takıldı. Balıkçılar, ağlarını çekerken yaklaşık 2 ton ağırlığında ve 5 metre uzunluğunda bir denizaltı torpidosu buldu. Tekne, ağdaki bu ağır yükü limana kadar taşıdı.

Limana ulaşıldığında, kepçe yardımıyla ağ kıyıya çıkarıldı ve içinden çıkan cismin bir torpido olduğu anlaşıldı. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesiyle birlikte, bölgeye polis ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Alınan güvenlik önlemleri arasında, bomba imha uzmanlarının gelmesine kadar hiç kimsenin tekneye yaklaşmasına izin verilmedi.

Ertesi gün, bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda, torpidonun denizaltı eğitim torpidosu olduğu ve içerisinde patlayıcı olabileceği değerlendirildi. Bunun üzerine torpido, limandan güvenli bir mesafeye taşındı ve kontrollü bir şekilde imha edildi.

Tekne kaptanı Emirhan Yaman, yaşadıkları bu sıra dışı olayı detaylarıyla anlattı. Yaman, ağlarına bir şey takıldığını fark ettiklerinde ne olduğunu anlayamadıklarını, limana kadar getirdikten sonra yapılan kontrolde torpidoyu gördüklerini ifade etti.

Bu olayın ardından torpidonun hangi döneme ait olduğu ve kökeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi