Kar yüzünden tatil olan iller hangileri? İşte kar tatili olan iller!

Kar yüzünden tatil olan iller hangileri? İşte kar tatili olan iller!
15:12 - Şubat 16 2021 Salı


Konya’nın 15 ilçesinde yüz yüze eğitime kar engeli

 Konya’nın 15 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Konya’da gece saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı sebebiyle çok sayıda ilçede yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, twitter hesabından eğitime ara verilen ilçelerle ilgili paylaşımda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Seydişehir, Bozkır, Yunak, Doğanhisar, Sarayönü, Çeltik, Karapınar, Emirgazi, Ahırlı, Taşkent, Hadim, Derbent, Akşehir, Kadınhanı ve Yalıhüyük ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle 16.02.2021 Salı günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurulları tarafından ara verilmiş olup, uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edilecektir” dedi.


Yozgat’ta eğitime kar engeli

Yozgat’ta kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde tüm okul ve kurslarda 16 Şubat Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim-öğretim uzaktan eğitim olarak yapılacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Engelli ve hamile personelin 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.


Çorum’da eğitime kar engeli

Çorum’da yoğun kar yağışı nedeniyle köy okullarında yüz yüze eğitime ara verildi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dodurga, Osmancık, İskilip, Boğazkale, Oğuzlar, Ortaköy, Sungurlu, Mecitözü ve Laçin ilçelerimizin yüzyüze eğitime başlayan okullarında iki gün (16-17 Şubat 2021), Uğurludağ ilçemizin yüz yüze eğitime başlayan okullarında bir gün (16 Şubat 2021) süre ile, il merkezimizde ise 15 Şubatta açılan ve taşımalı eğitim yapan taşıma merkezi okullarımızın taşıma servisleri ile gelen öğrencileri için 16 ve 17 Şubat tarihlerinde iki gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Belirlenen sürelerde eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecektir” ifadelerine yer verdi.


Kırıkkale’de eğitime kar engeli

 Kırıkkale’de olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince ilimiz genelinde mevcut açık olan tüm köy okulu ve anaokullarımızda yüz yüze eğitime 1 (bir) gün ara verilmiş olup, eğitim 16.02.2021 Salı günü uzaktan eğitim yolu ile yapılacaktır” denildi.


Giresun’da eğitime kar engeli

 Giresun’da 16 Şubat Salı günü eğitime 1 gün ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre 15 Şubat Pazartesi günü saat 23.30 civarında Giresun genelinde kar yağışı bekleniyor. Giresun Valiliği, bu nedenle eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar gereği, 16 Şubat 2021 Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.


Zonguldak’ta eğitime, hamile ve engellilere kar engeli

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlar alarak özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 2 gün tatil edildi.

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni kararlar alınarak açıklandı. Alınan karara göre özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 16- 17 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edildi.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada “İlimizde yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklerden dolayı yüz yüze eğime başlaması kararlaştırılan il geneli Milli Eğitim okulları, resmi ve özel anaokulları, ilkokulların, ortaokulların ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerine 16-17 Şubat tarihlerinde 2 gün süre ile ertelenmesine bu süre zarfından uzaktan eğitime devam edilmesine Rehabilitasyon merkezlerinin yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine 2 gün ara verilmesine bu süre zarfında Zonguldak merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamle kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.


Isparta’da okullara kar tatili

 Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar 16 Şubat Salı günü tatil edildi.

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelindeki (il merkezi ve ilçeler) tüm okullarda eğitime 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün ara verilmiş olup, eğitim uzaktan devam edecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan personelimiz 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır” denildi.


Bartın’da eğitime 1 gün ara verildi

Bartın’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan hava tahmin raporuna göre elverişsiz hava koşullarının devam edeceği anlaşıldığından ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, ilimizde yüz yüze eğitime devam eden okullarımızda ve kurslarımızda (il merkezi ve ilçe merkezlerindeki anaokulları-anasınıfları ile rehabilitasyon merkezleri hariç) eğitim-öğretime 16 Şubat 2021 tarihinde 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.


Tokat’ta eğitime kar engeli

Tokat’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 ilçede eğitime ara verildi.

Yurdu etkisi altına alana soğuk ve kar yağışlı hava Tokat’ta da etkili oldu. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar beyaz örtü ile karşılaştı. Kent merkezine uzun bir aradan sonra kar yağması vatandaşları sevindirdi. Tokat- Sivas kara yolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi.

İl genelinde devam eden kar yağışı nedeni ile kent merkezine bağlı köyler ile Niksar ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Almus, Sulusaray, Başçiftlik, Reşadiye, Turhal, Yeşilyurt, Zile ve Erbaa ilçesine bağlı Gökal Beldesine bağlı köylerde okullar bir gün süre ile tatil edildi.


Balıkesir merkez ilçelerde okullar 1 gün tatil

 Balıkesir’de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçelerde bugün okullar, kreşler, bakım evlerinde eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de idari izinli sayılacak.

Balıkesir Valiliğinden sabah saatlerinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Altıeylül ve Karesi ilçelerimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bu iki ilçemizde 16 Şubat Salı günü 1 gün süreyle; bütün yaygın eğitim kursları, bütün özel kurslar, okullar, gündüz bakım evleri, kreşler ve çocuk kulüplerinin eğitim ve faaliyetlerine ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan personel 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.”


Bozüyük’te yüz yüze eğitime 2 gün ara verildi

 Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 15 Şubat tarihinde anaokullarında başlayan yüz yüze eğitime yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gün ara verildi.

Yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 16.02.2021 Salı günü ve 17.02.2021 Çarşamba günü ilçemizde tüm resmi okullarda, özel okullarda ve özel rehabilitasyon merkezinde yüz yüze eğitim öğretime 2 (iki) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 2 (iki) gün süre ile idari izinli olacak. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.


Ordu’da eğitime 2 gün ara verildi

 Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte yüz yüze eğitime başlayan tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi. Uyarıda ayrıca, kapanan 262 mahalle yolunun 223’ünün ulaşıma açıldığı ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde dün gece saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının, ulaşım, enerji ve eğitim hizmetlerinde aksamalara neden olduğu aktarıldı. Bazı ilçelerde kar kalınlığının 45 santimetreye kadar ulaştığına dikkat çekilen açıklamada, “Ortalaması 20 santimetre civarındaki kar yağışı nedeniyle il genelindeki 772 mahalle yolunun 262’si ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan 262 mahalle yolunun 223’ü bugün saat 10.00 itibariyle ulaşıma açılmıştır. 39 mahalle yolunu ulaşıma açma çalışmaları ise, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 479 iş makinesi ve 550 personelle sürdürülmektedir. Karayolları ağında yer alan yollarımızdan, ulaşıma kapalı yol bulunmamaktadır. Kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafo ve iletim hatlarında meydana gelen arızlar nedeniyle 142 mahallemizde enerji kesintisi yaşanmıştır. Meydana gelen elektrik arızları, YEDAŞ ekiplerince giderilmeye çalışılmaktadır” denildi.


Tüm okullarda eğitime 2 gün ara

Yapılan açıklamada ayrıca, yüz yüze eğitime başlayan tüm okullarda eğitime 2 gün ara verildiğine dikkat çekilerek, “Yoğun kara yağışı ve buzlanma nedeniyle, ilimiz genelinde (19 ilçemizde) 15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başlayan tüm okullarımızda; 16-17 Şubat 2021 tarihlerinde eğitim-öğretime 2 gün süreyle ara verilmiştir. Karla mücadele çalışmalarını büyük bir özveri ile yürüten başta Büyükşehir Başkanlığımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi