Kapıkule’den Akdeniz’e ulaşacak kesintisiz karayolu ağının son halkasına ilk kazma vuruldu

Kapıkule’den Akdeniz’e ulaşacak kesintisiz karayolu ağının son halkasına ilk kazma vuruldu
13:00 - Kasım 16 2020 Pazartesi

Ege Bölgesi’nin en önemli 163 kilometrelik otoyol projesi ve İzmir ile Antalya’yı birbirine bağlayacak projenin ana ayaklarından biri olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun temelleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil tarafından atıldı. Karaismailoğlu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yol medeniyettir” vizyonu doğrultusunda 18 yıldır ülke ulaşımını artırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye’de reform niteliği taşıyan projelerle ülkemizin her noktasını birbirine yaklaştırırken, Kara, hava, deniz ve demiryollarında Avrasya Bölgesi’ni önemli ticaret ve seyahat yollarına bağladık. Ülkemizin tüm bölgelerini ve tüm şehirlerini geliştirme hedefi doğrultusunda karayolu projelerimizi hayata geçirdik. Dağları tünellerle, dereleri köprülerle aştık. Marmara Bölgesi’nde dairesel bir yol ağını tamamladık. 2022 yılı başında 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de hizmete açacağız. Avrupa ile Ege Bölgesini doğrudan birbirine bağlayacak olan yeni köprümüzden geçen bir araç, Avrupa’nın herhangi bir şehrinden hareket ederek Denizli’nin merkezine rahat ve hızlı bir şekilde ulaşacaktır. . Türkiye büyük bir ülke ve çok parlak bir gelecek. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma vizyonumuz doğrultusunda cesur ve kararlı adımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ekonomi alanındaki büyük hedeflerimizi destekleyecek ulaşım ve iletişim hamlelerimizi en hızlı şekilde tamamlamak zorundayız. Ülkemizin içinde bulunduğu kuzey-güney ve doğu-batı eksenindeki yeni ticaret yolları bize oyun kurucu bir rol oynama fırsatı veriyor. “Bölgemizde bir lojistik süper güç haline gelmemiz ve Yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan coğrafyamızla dünya ticaretine hakim bir konuma ulaşmamız an meselesidir.”

İki il arasındaki mesafe 4 saat kısaltılacak

İzmir’den başlayarak Aydın, Denizli ve Burdur illerinden Antalya’ya uzanacak karayolu Ege ve Akdeniz turizmini güçlendirecek. Proje kapsamında İzmir ile Antalya arasındaki mesafenin 7 saatten 3 saate indirileceği İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamı niteliğindeki karayolu projesi Denizli ve Burdur ilinden Korkuteli’ye ve oradan da Antalya. İki il arasındaki mesafe 4 saat kısaltılacak.

“Karayollarına 18 yılda 563,4 milyar lira harcadık”

Karaismailoğlu, “Senelerdir projeleri elden ele aktaran bir anlayışla, öz sermaye dışında alternatif sermaye modelleri üretemeyen kısır beyinlerle hiçbir işi zamanında bitiremezsiniz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaklaşan yeni çağa uygun yük ve yolcu taşımacılığı altyapısını bir an önce hızlı ve etkin bir şekilde tamamladık ve gelişmiş dünyanın geri değil, gelişen bir parçası olmaya söz verdik. Bu bakış açısıyla 2002 yılından beri Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde büyük işler başardık. 18 yılda karayollarına 563,4 milyar lira harcadık. Devraldığımız bölünmüş yolun uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 27 bin 700 kilometrenin üzerine çıkardık. Neredeyse tüm şehirlerimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. 2003 öncesinde 50 kilometre olan tünel uzunluğunu 600 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadüklerin toplam uzunluğunu 311 kilometreden 680 kilometreye çıkardık. Başlattığımız otoyol seferberliği kapsamında 2003 öncesi 1.714 kilometre olan karayolu ağımız, son 18 yılda yapılan 1.611 kilometre ile 3.325 kilometreye ulaştı. Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e tüm modlarda konforlu ve hızlı ulaşım sağladık. Yollarımızda seyir hızımız ikiye katlandı ve seyahat süreleri yarı yarıya kısaldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nu açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı Karayolu ile ülkemizin en büyük petrokimya ve ağır sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ni ve karayolu konforu ile Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirdik. 4 Eylül’de 1. ve 3. bölümleri açtığımız Ankara-Niğde Karayolu ile Ankara; Aksaray, Nevşehir ve Niğde üzerinden Akdeniz ve Güneydoğu Bölgelerine bağlıyoruz. Bu karayolu ile dünya standartlarında bir turizm merkezi olan Kapadokya’ya ulaşımı daha konforlu hale getiriyoruz. Son etap olan ikinci bölümü de çok yakında hizmete açarak Avrupa-Orta Doğu karayolu bağlantısını kesintisiz hale getireceğiz. Asya ile Avrupa arasında ulaşım ve ticaretin ana koridoru olan İstanbul’un bu konumunu daha da güçlendiren Kuzey Marmara Otoyolumuzu açmaya devam ediyoruz. Son olarak Kurtköy ile Akyazı arasında bulunan; 57,4 kilometre uzunluğundaki Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki bölümü açtık ve böylece Kuzey Marmara Otoyolu’nun toplam 398 kilometre uzunluğundaki kesimi 321,2 kilometreye ulaştı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de içeren Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Karayolu üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“Denizli’nin önemi ve ülke ekonomisine katkısı daha da artacak”

Yap-İşlet-Devret yöntemiyle hayata geçirilen bu projelerin başarısının yatırımcılara güven verdiğine ve talebi artırdığına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Bugün sizlerle temeli atmak için bir araya geldiğimiz Aydın-Denizli Yolu, bunun en iyi örneği. Denizli; Bu otoyol sayesinde Aydın, sanayi, ticaret, tarım ve ihracat merkezi olarak ürettiği katma değeri, yine verimli topraklar üzerine kurulu Aydın ile buluşturacak. Tarımsal ve endüstriyel üretimin yanı sıra her iki il de ülkemizin önde gelen turizm merkezleridir. Turistik trafiğin kesişme noktası olan bölgemizin ulaşım altyapısı İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile önemli ölçüde güçlendirilmiştir. Artık karayolu ağını Aydın ve Denizli üzerinden Antalya’ya ulaştıracak çalışmalar neticesinde güçlenecek. Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım çok daha kolay olacak. Sanayi ve tarım ürünlerinin Denizli üzerinden bölgenin en önemli ihracat merkezi olan İzmir Limanı’na daha kısa sürede taşınması sağlanacaktır. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’nun kesişme noktasında bulunan Denizli’nin önemi ve ülke ekonomisine katkısı daha da artacak ”dedi.

Bakan Karaismailoğlu, temeli atılan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Aydın-Denizli Karayolu; 140 kilometre 2×3 şeritli ana yol ve 23 kilometre 2×2 şeritli bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğa sahiptir. Proje kapsamında 19 kavşak, 19 viyadük ve 5 otoyol hizmet tesisi yapılacak. Karayolu güzergahı, mevcut Aydın Çevre Yolu Karayolu Kavşağı’ndan başlayıp Dalaman üzerinden Yenipazar’a ulaşacak, Hamidiye ve Yazırlı kampüslerinin güneyinden Kuyucak ilçesinin güneyinden Büyük Menderes Nehri’nin güneyine ulaşacak. D-585 (Aydın-Denizli) Eylül-Karacasu Devlet Yolu’nu geçen otoyol, Karapınar’ın kuzeyinden, Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden D-320 Aydın-Denizli Devlet Yolu’na paralel devam edecek ve güneyinden geçecektir. Sarayköy, Kumkısık istikametinde D-320 Devlet Yolu’nun kuzeyine kesişecek. Bu noktadan itibaren Denizli’yi çevreleyen otoyolumuz Çeltikçi-Korucuk-Kocadere yönünde devam edecek ve Kocabaş’ta son bulacaktır. Aydın-Denizli Karayolu’nun tamamlanmasıyla güzergah üzerinde yolculuk süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. 472 milyon lirası zamandan, 142 milyon lirası akaryakıttan olmak üzere yılda toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek. “

Türkiye’nin ulaştırma ağının gerektirdiği gibi mevcut ulaştırma türlerinin sahip olduğu coğrafi yapının, tutarlılık ve sürekliliğin sağlanması için teknolojik bakımın şart olduğunu da kaydeden Bakan Karaismailoğlu, şu sonuca vardı:

Örneğin ticari taşımacılığın yüzde 80’ini limanlarımız üzerinden gerçekleştirirken, limanlarımıza giden kara ve demiryolları büyük önem taşıyor. Böylesine geniş bir bakış açısıyla, doğru zamanda, doğru yerde yaptığımız akıllı ulaşım ve iletişim yatırımlarımızın geri dönüşü hem ülkemiz hem de vatandaşlarımızın yaşam standartları için çok büyük olacak. Ülkemiz ekonomisinin 2023 hedeflerine ulaşması için gerekli altyapıyı hayata geçirmek için yorulmadan, özverili ve ciddiyetle çalışmaya devam edeceğiz. İçtenlikle inanıyorum ki; Cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlediğimiz hedeflere milli ve dayanışma içinde ulaşmak için her türlü çabayı ve kararlılığı göstereceğiz. Aydın-Denizli Otoyolu projesinin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Denizli ve Aydın başta olmak üzere ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. “

Bakan Karaismailoğlu konuşmasının ardından Denizli Valisi Ali Fuat Atik, KGM Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve protokolün katılımıyla Aydın-Denizli Karayolu’nun temellerini attı. Karaismailoğlu daha sonra şantiyede incelemelerde bulundu ve yetkililerden yapılacak işler hakkında bilgi aldı.

Mehmet Barlas – Semih Can Yılmaz – Eren Elyesa Polat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi