Kapanan Köy Yolları Açıldı, Yetkililerden Önemli Açıklama

Kapanan Köy Yolları Açıldı, Yetkililerden Önemli Açıklama
16:00 - Ocak 6 2022 Perşembe

Sivas’ta kar yağışından dolayı son günlerde yüzlerce köy yolu kapanmış ve karla kaplanan evlerinde mahsur kalan vatandaşlar yetkili kurumları arayarak yardım çağrısında bulunmuştu. Kapanan köy yollarına hızlı müdahale eden Karla Mücadele Ekipleri, son günlerde yoğun mesai yaparak il genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Sivas Belediyesi ve Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda, kar yağışı nedeniyle kapanan, sürücü ve yaya güvenliğini tehlikeye atan durumlara karşı Karla Mücadele ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği açıklandı. Sivas’ın dört bir tarafında etkili olan yağışlar ve soğuk hava nedeniyle yolda mahsur kalan yüzlerce vatandaş ise çekici çağırmak zorunda kaldı. Yetkililer, kapanan, tehlikeli ve hasar görmüş yolların kurumlara bildirilmesi uyarısında bulunurken, özellikle kapanan köy yollarının hızla açılması için çalışmaların Sivas Valiliği tarafından 24 saat koordine edildiği açıklandı.

Sıcaklıkların Düşmesi Bekleniyor

Kar yağışının gelecek günlerde etkisini daha fazla artırması beklenen Sivas’ta, sıcaklıkların birkaç gün sonra daha düşük seviyelere gerilemesi bekleniyor. Bugün hava durumunun -10 derecelere kadar düştüğü il genelinde yer yer karla karışık yağmur mevcut.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi