Kanserle mücadelesinde Cumhurbaşkanı’ndan yardım bekliyor

Kanserle mücadelesinde Cumhurbaşkanı’ndan yardım bekliyor
20:05 - Aralık 3 2020 Perşembe

Sivas merkezde yaşayan 29 yaşındaki genç iki defa atlattığı böbrek yetmezliği ve 3 kez atlattığı kanser hastalığından sonra şimdi tekrar kanser ile mücadele ediyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinden Durukan Yıldız, daha önce 2 kez böbrek yetmezliği yaşadı. İlk rahatsızlığında babasının böbreği, ikinci rahatsızlığında ise annesinin böbreği kendisine nakledildi ve hayata tutundu. Bunun ardından kansere yakalanan Yıldız, 3 defa kemoterapi süreci geçirdikten sonra her defasına kanseri de atlatmayı başardı. Bu yıl tekrar nükseden kanser hastalığından dolayı tekrar kemoterapi tedavisi gören genç öğrenci pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim görüyor. Evde bilgisayarı olmadığından dolayı Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından diz üstü bilgisayar hediye edilen genç eğitimine devam etmeye başladı.

Şimdiye kadar Ankara ve İstanbul’da birçok doktora muayene olduğunu fakat kanser kitlesinin büyük olmasından dolayı herhangi bir tedaviye başlanamadığını söyleyen genç, Cumhurbaşkanı’na seslenerek tekrar tedavi olmak ve kanseri bir kez daha yenmek istediğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi