Önce kanseri yendi, sonra diplomasını aldı

Önce kanseri yendi, sonra diplomasını aldı
17:13 - Temmuz 2 2020 Perşembe

Sivas’ta lösemi hastalığı ile mücadele eden 26 yaşındaki Ahmet Turan Gültekin isimli vatandaş önce kanseri yendi, sonrasında ise diplomasını evinde teslim aldı.

Ahmet Turan Gültekin ilk olarak 2015 yılında lösemi hastalığına yakalanmış ve o günden bu yana hastalıkla mücadelesini sürdürmüştü. Hastalığa yakalandığı dönemde Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde 2. sınıfa giden Gültekin, biraz gecikmeli de olsa bugün diplomasına kavuştu. Kardeşinin ilik bağışı ile hayata yeniden tutunan ve hastalığı atlatan Gültekin’e diplomasını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız bizzat evine kadar gelerek takdim etti.

Rektör Alim Yıldız yaptığı açıklamada hiçbir şeyin başarmaya engel olamayacağını söyleyerek, Ahmet Turan Gültekin’in buna örnek olduğunu söyledi. Gültekin’in 93 ortalamayla okulu bitirdiğini de hatırlatan Alim Yıldız, hem hastalığı atlatan, hem de diplomasına ulaşan 26 yaşındaki gence hayatında başarılar diledi. Gültekin ise yaptığı açıklamada tedavi sürecinin zor geçtiğini ama yılmadan eğitimini tamamladığını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi