Kangallar Kışa Hazırlanıyor

Kangallar Kışa Hazırlanıyor
00:36 - Ekim 18 2021 Pazartesi

Anadolu aslanı olarak adlandırılan Sivas Kangal köpekleri yaklaşan soğuk havalara post yapılarını değiştirerek hazırlanıyor. Kış mevsiminde eksi 50 dereceye kadar soğuğa dayanabilen Kangalların soğuk havalar için hazırlıkları başladı.

Dünyaca Ünlü Anadolu Aslanları Kışa Hazır

Ünü dünyaya yayılan Kangal köpekleri sahip oldukları zekaları ve güçlü yapıları ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Bu köpekler kış mevsimine dayanıklı olarak biliniyor. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte Kangal köpeklerinin vücutlarında kışın soğuğuna karşı hazırlıklar başladı. Kışa geçiş döneminde Kangal köpeklerin ince tüyleri dökülerek kalın tüyleri çıkmaya başlar. Kalın posta sahip olan köpeklerin deri altındaki yağ oranı da artarak köpekler kışın çok soğuk havalara dayanıklı hale geliyor.

Kangal köpeklerini yetiştiren çiftliklerde kış hazırlıkları da başlamış durumda. Bu çiftliklerde köpekler köpek mamalarının yanında sakatat ve arpa unu ile besleniyor. Çok dayanıklı olan Kangal köpekleri soğuk hava şartlarına karşı da çift katmanlı post yapısı ile daha da dayanıklı hale geliyor.


Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi