Kangal Yetiştirme Merkezi Ziyarete Açıldı

Kangal Yetiştirme Merkezi Ziyarete Açıldı
18:30 - Kasım 28 2021 Pazar

Türkiye’de ve dünyada en çok bilinen köpek ırkları arasında olan Kangal köpeklerinin korunması ve sosyal olarak yeni imkanlar oluşturulması amacıyla Sivas Valiliği tarafından Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi açıldı. Açılan merkezin dünyada ve Türkiye’de tek olduğu belirtilirken, Kangal köpeği ırkının korunması ve olası gen değişimlerine karşı önlemlerin alınması için merkez bünyesinde faaliyet gösterileceği açıklandı.

Tüm ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi için özel olarak dekore edilen ve tasarlanan merkezde kangal köpeklerinin gelişimi, geleceği ve bakım ihtiyaçları gibi konularda uzman yetiştiricilerin görev alacağı açıklandı. Açılış törenine çok sayıda vatandaşın yanısıra AK Parti Grup Başkanı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il ve ilçe protokol üyelerinin de katıldığı açıklandı.

Sivaslıların Ziyaretine Açık

Belirli saatlerde Sivaslıların ziyaretine açık olacak olan merkezde sadece kangal köpeği yetiştiricileri veya köpek sahipleri değil tüm vatandaşların faydalanabileceği ve bilgi edinebileceği belirtildi. Merkezde görevli uzmanların özellikle Kangal sahipleri ve Kangal sahibi olmak isteyenleri bakım, şartlar ve tavsiyeler vererek bilgilendireceği açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi