Kangal Yetiştiricileri Endişeli: Eğitimci Sayısı Azalıyor

Kangal Yetiştiricileri Endişeli: Eğitimci Sayısı Azalıyor
22:20 - Aralık 11 2021 Cumartesi

Türkiye’de ve tüm dünyada bilinen Sivas Kangal köpeğinin ünü son yıllarda daha fazla artmış durumda. Boyutları ve atikliği ile dikkat çeken Kangal köpekleri, başta çobanlar olmak üzere güvenliği sağlamak ve çeşitli amaçlarla sahiplenilirken, Kangal köpekleri ile ilgili yanlış bilinen çok şey var.

Kangal köpeği yetiştirmek alanında uzmanlaşan köpek eğitimcileri, bu köpek ırkının son derece güçlü, her türlü koşulda hayatta kalabilecek ve sahibine sadık köpek türü olduğunu belirtirken, “Son yıllarda Kangal köpeği eğitimcilerinin sayısı artmıyor ve tam tersi büyük hızla azalıyor. En çok Sivas’ta bulunan Kangal türünün eğitimcilerinin artmamasında yeni neslin daha yüksek maaşlı işlere ilgi duyması ve şartların iyileşmesi etkili” diyor.

Büyük Yetenek Ve Bilgi Birikimi Gerekiyor

Kangal köpeğinin eğitimi için büyük özveri ve bilgi birikimi gerektiğini belirten köpek eğitmenleri, eğitim verilecek arazinin uygun olması gerektiğini, yaklaşımın zaman zaman ılımlı zaman zaman ise çok daha sıcak olması gerektiğini belirtmekte.

Sivas’ta en çok beslenen köpek türü olan Kangal köpeklerinin sayısının da son yıllarda artış eğiliminde olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi