Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi açılıyor

Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi açılıyor
19:22 - Nisan 8 2021 Perşembe

Tüm dünyada nam salmış olan Sivas Kangal köpeklerinin üretim, eğitim ve tanıtımının daha iyi yapılabilmesi maksadıyla kurulan dev merkezin açılması için geri sayıma geçildi.

Sivas İl Özel İdaresi’nin koordinesinde inşa çalışmalarına başlanan ve ayrıca Ortadoğu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından da destek alan Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi yakın zamanda faaliyete geçecek. Meraküm bölgesinde inşa edilen dev merkezde incelemelerde bulunan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın Proje Müdürü İsmail Güner’den bilgi aldı. Gelinen son nokta ile ilgili bazı önemli açıklamalar da yapan Algın kangal köpeğinin ününün ülke sınırlarını aştığını hatırlatarak inşa edilen merkezin kangal köpekleri için çok iyi bir ortam olduğunu vurguladı. Sivas’ın ve ülkemizin bu önemli marka değerini artırmak için kurulan merkezde kangal köpeklerinin ıslah edileceğini ve korunacağını söyleyen Algın, böylece bu değerin nesilden nesile aktarılabileceğini ifade etti.

Genel Sekreter Algın, Sivas Valisi Salih Ayhan ve projede emeği geçen tüm yetkililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi