Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener: ‘Artçı şoklar 1 hafta sürecek’

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener: ‘Artçı şoklar 1 hafta sürecek’
22:12 - Haziran 14 2020 Pazar

17.20 boyunca Bingöl Karlıova’da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bir güvenlik görevlisinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, Karlıova’da meydana gelen deprem hakkında açıklamalarda bulundu.

Kandilli Rasathanesi Başkanı Haluk Özen, “Bugün saat 17.24 değil Bingol Karlıova ilçesi Kaynarpınar’ın üzerinde 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sığ odak deprem derinliğine yaklaşık 5 km verdiğimiz bir depremdi. Deprem Sonrası En büyükleri 4.6 ve 4.7 büyüklüğünde devam eden 2 deprem sonrası, Kuzey Anadolu fayı ile Doğu Anadolu fayı kesişiminde yer almaktadır.

Kuzey Anadolu fay hattının ve Doğu Anadolu fay hattının kesişim noktası olan Bingöl’ün önemli bir nokta olduğunu belirten, “Karlıova bölgesi önemli deprem potansiyeli olan bir noktadır. 2003 yılında 6.3 ve 6.4 civarında 2 depremimiz oldu. Bu deprem bölgesi açısından aktif bir deprem bölgesi 6 civarında olduğundan bu bölgede her zaman depremler olmayacak sürpriz olacaktır. olası her olası olasılık dikkate alınır. Gözlemevinin kayıtlarına baktığımızda tarih boyunca bu bölgede depremler meydana geldi. Vatandaşlarımızdan biri öldü. Umarız can kaybı devam etmez ”dedi.

Cüneyt Sevindik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi