Kamerada ölümüne dayak

Kamerada ölümüne dayak
15:12 - Eylül 2 2020 Çarşamba

Olay, Osmangazi ilçesine bağlı Ahmet Hamdi Tanpınar Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cüneyt A. (16) kız arkadaşı ile minibüste seyahat ederken Mehmet Yavaş (58) adlı yolcu, Cüneyt A.’nın kız arkadaşına dokundu. Genç kızın tepkisi üzerine Cüneyt A. ile Mehmet Yavaş arasında tartışma çıktı. Minibüsten inen 2 kişi kavga etmeye başladı. O sırada Cüneyt A.’nın arkadaşı Cesur A. (18) kavgaya karıştı. Bölgeden 2 genç adam tekme atıp tokat attı. Ancak öfkesini dinleyemeyen Cüneyt A., kısa bir süre sonra geri döndü ve Mehmet Yavaş’ı takip etti. Yavaş sokağa çıkarken peşinden geldi ve kuru sıkı bir silahın kabzasıyla ona vurmaya başladı. Ne olduğunu anlayamayan yaşlı adam yerde kanla kaplı kaldı. Yavaş’ı yere kadar dövmeye devam etti. Genç kızın araya girmesinin ardından kızgın genç adam, yaşlı adamı bırakarak bölgeden ayrıldı.

Yavaş’ı hareketsiz asfaltta bilinçsizce yatarken gören vatandaşlar ne yapacaklarını bilemeyerek polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesinin ardından bayılan Yavaş’ı Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürdü. Beyin kanaması geçirdiğini öğrenen Yavaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Olayın ardından harekete geçen Çocuk Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri olay yerindeki güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler, güvenlik kamerası görüntülerinde Yavaş’ı darp eden Cüneyt A.’yı tespit ederek 16 yaşındaki çocuğu yakaladı ve gözaltına aldı. Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Cüneyt A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay bir güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Güvenlik kameraları, yaşlı adamın kuru sıkı bir silahın kabzasıyla tekmeleyerek ve tokatlayarak öldürüldüğünü ikinci saniyede kaydetti. Sokaktan ayrıldıktan sonra Yavaş’ın arkasından gelen ve kabzası ile yumruk atmaya başlayan öfkeli genç, yaşlı adam yere düşmesine rağmen öfkesini alamadı. Yerde bayılan yaşlı adamı dövmeye ve tekmelemeye devam eden Cüneyt A., genç kızın müdahale etmesi üzerine hızla bölgeden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ekiplerinin gelişi ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi saniyeler içinde kameralarla kaydedildi.

Murat Kösle

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi