Kamerada 2 dakikada 170 bin TL

Kamerada 2 dakikada 170 bin TL
11:00 - Ekim 3 2020 Cumartesi

Olay, 7 Eylül günü saat 06.28’de Ataşehir İçerenköy Mahallesi Şehit Cem Nuri Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah işyerini açmak için sokağa gelen MS, kapının açık olduğunu gördü. İçeri girdiğinde birçok ürünün yerinde olmadığını fark eden MS, soyulduğunu anlayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede işyerine gelen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

2 dakikada 170 bin TL kâr

Hırsızlık Bürosu Müdürlüğü Emniyet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin olay yerindeki güvenlik kameraları üzerinde yaptığı çalışmalar, bu işyerine araç ses ve görüntü sistemleri satan hırsızlar, 45 araç teybi, 473 araç kamerası, 68 araç içi televizyonlar ve 67 araç, 2 dakika gibi kısa bir sürede kurum içi monitörü çaldıklarını ortaya çıkardı. Çalınan ürünlerin 170 bin TL değerinde olduğu öğrenildi.

23 gün sonra yakalandılar

Hırsızlık Bürosu’na bağlı ekiplerin teknik ve fiziki çalışmaları sonucunda olay zanlısı olduğu belirlenen 2 kişiden 30 Eylül’de gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. Zanlılar sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adliyeye gönderildiler

Karakolda ifadesi alınan zanlılardan Kazım D.’nin (34) 30, Tarık D.’nin (18) ise 5 adli sicil kaydının olduğu öğrenildi. Şüpheliler burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Polis, olayın diğer şüphelilerini yakalama çabalarına devam ediyor.

Kamerada hırsızlık anları

Öte yandan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şüphelilerin olay yerine beyaz panelvanlı bir araçla geldiği, kapıyı açıp ürünleri kısa sürede işyerine yükleyip gittikleri görüldü. Ayrıca hırsızlığı fark eden bir vatandaş, cep telefonu kamerasıyla o anları saniye saniye kaydetti.

Yunus Emre Şeker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi