Kalan Ekmekler Yarı Fiyatına Satılıyor

Kalan Ekmekler Yarı Fiyatına Satılıyor
22:50 - Aralık 13 2021 Pazartesi

Son dönemde ekmek fiyatlarının bazı fırınlarda daha fazla artmış olması ve un ve diğer maliyetlerde yaşanan artışlara bağlı unlu mamüllere yapılan zamlar tüketiciyi üzerken üreticilerde aynı konudan dertli.

Çok sayıda vatandaşın halk ekmek büfelerinden ekmek almak için sıraya girdiği görüntüler sosyal medyaya yansırken Sivaslı fırıncılar, ekmeğin ucuzlayıp ucuzlamayacağını soran vatandaşlara maliyetleri gerekçe göstererek daha ucuz fiyata ekmek satışının mevcut maliyetlerle mümkün olmayacağını söylüyor.

Fırıncılar son dönemde yeni uygulanmaya başlayan uygulamanın ise bir önceki güne ait olan ve hâlâ tazeliğini koruyan ekmeklerin yarı fiyatına satışa sunulduğunu belirterek, “Bir gün önceki ekmek hâlâ tazeliğini koruyor ve hemen tüketilecek olması durumunda yarı fiyatına tüketicilere sunuyoruz. Hem tüketici memnun oluyor, hem de fırıncının zararı daha az oluyor” diyor.

Fırıncılar, un ve diğer maliyetlerde yaşanan artışlara müdahale edilmesi gerektiğini belirtirken, asgari ücrete yapılacak zammın daha büyük artışlara neden olabileceğini ve desteklerin artırılmasını istediklerini belirtiyorlar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi