Kahvaltısız Güne Başlamak Kalp Krizini Tetikliyor

Kahvaltısız Güne Başlamak Kalp Krizini Tetikliyor
21:43 - Mayıs 28 2019 Salı

Amerika’daki bir dergi 7 bin kişi üzerinde bir araştırma yapmıştır. Bu araştırmanın neticesini değerlendiren Prof. Dr. Hamza Duygu, rutin olarak kahvaltı yapmayan veya geçiştiren kişilerde görülen ölüm nedenlerinin başında kalp ve damar hastalıkları geldiğini söyledi.  

Amerika ileri yaşlarda görülebilme ihtimali yüksek olan kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcı yaşam tarzını ve diyeti belirlemeye çalışmaktadır. Dünya genelinde başlıca ölüm nedenleri arasında kalp damar hastalıkları geldiğini belirten Prof. Dr. Duygu, hastalıktan korunmak için diyet uygulamak gerektiğini belirtti. Diyetin sebze ve meyve ağırlıklı Akdeniz diyeti tarzında olması gerektiği belirtilmektedir.

Kalp ve Damaları Korumak için Kahvaltıya Dikkat

İş hayatının zorlu olması nedeniyle insanlar sabah kahvaltısını geçiştiriyor veya hiç yapmıyor. Çeşitli nedenlerden dolayı kahvaltı yapmayanların sayısının arttığını belirten Duygu, bu alışkanlığın bazı hastalıklara neden olduğunu ifade etti. Kahvaltı yapılmaması kolesterol yüksekliği, yüksek tansiyon, obezite, kalp damar tıkanıklığı, inme ve şeker hastalıkları ile bağlantılıdır. Kahvaltının insandaki kan şekerini düzenlediğini belirten Prof. Dr. Hamza Duygu, iş yaşamında verimi artırdığını belirtmektedir. Yapılan çalışmalar bu bilgiyi desteklemektedir. 40 ila 70 yaşlar arasında kahvaltının atlanması kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm riskini artırmaktadır. Kişilerin bu riske karşı beslenmelerine ve düzenli yapacakları egzersizlere dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Duygu, kahvaltının kandaki kortizol seviyesi yüksekliğini önlediğini belirtti.