Kahramanmaraş’ta Yeni Dönem: Köy Evleri Yeniden İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş’ta Yeni Dönem: Köy Evleri Yeniden İnşa Ediliyor
10:40 - Nisan 25 2025 Cuma

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Kazanlıpınar Mahallesi’nde yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan yeniden yapılandırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hem şehir merkezlerinde hem de kırsal bölgelerde yıkılan konutlar yerine yeni, modern ve depreme dayanıklı evler inşa ediliyor.

Mahallede toplamda 80 köy evi yeniden yapılıyor. Bu evler, gelişmiş mühendislik standartlarına uygun olarak, zemin etüdleri yapıldıktan sonra tek katlı ve çelik konstrüksiyon kullanılarak inşa ediliyor.

Mahalle Muhtarı Cuma Çamkömür, yaşanan zorluklara değinerek, ‘Depremden sonra köyümüzde büyük zararlar meydana geldi. Ulaşım zorlukları ile mücadele ettik. Şimdi ise 68 vatandaşımızın evleri tamamlanmak üzere, diğer 12’si için çalışmalar başladı. Evler çelikten yapılıyor, bu zorlu dönemde emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum,’ dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi