Kadir Şeker’e 12 yıl hapis talebi

Kadir Şeker’e 12 yıl hapis talebi
13:00 - Eylül 16 2020 Çarşamba

20 yaşındaki Kadir Şeker’in Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya devam edildi. Sanık, SEGBİS bağlantısı ile Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya katılırken, avukatları ve yakınları duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, dinlenen tanıklar, alınan ifadeler ve adli tıp raporları doğrultusunda Cumhuriyet savcısının görüşünü istedi. Savcılık makamı, haksız tahrikle kasten öldürme suçunun askıya alınması nedeniyle sanığın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 3 ve 61. maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etmiş, Asgari cezanın, haksız tahrik için azami ceza indirilerek belirleneceği. Sanık avukatları mütalaayı kabul etmeyerek ayrıntılı savunma yapmak için süre talep ederken, duruşma 14 Ekim’e ertelendi.

“Kadir kötü adam değil”

Kadir Şeker’in avukatı, Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, müvekkilinin asla birini öldürme niyetiyle hareket etmediğini söyledi. Duruşma sonunda Avukat Aladağ, Konya Adliyesi önünde ifade vererek “Savcılık mütalaasını verdi. Fikir aynen iddianamede olduğu gibi. İlk kelime olarak kabul etmediğimizi beyan ettik. Görüş, kasıtlı cinayet. Ancak ağır haksız tahrik hükümlerine göre işlendiği durumlarda ceza talep edildi. Elbette kabul etmediğimiz görüş için zaman talep ettik. Savunmamızı hazırlayacağız. Kadir Şeker kimdir? Özel dosyadaki durum nedir? Kadir eyleme hangi haldeydi? Bunu açıklamaya çalıştık. Buradan bir kez daha ifade ediyorum, Kadir katil değil. Güç katil değildir. Kadir asla birini öldürmek amacıyla hareket edecek bir çocuk değildir. Bunu Kadir’i her geçen gün daha iyi tanıyan biri olarak ifade etmek istiyorum. Kadir’in en kutsal olanı, geleceğe umutla bakan anne ve babasına yönelik şiddetli küfürlere rağmen, duruşmada bunu ifade edecek kadar aile yetiştiren çocuğumuzdur. Kadir’in taraflarla yakın bir bağı veya bağlantısı yok. Kadir ağlayan bir kadının sesini dinledi. İşte böyle oldu. Bunun sonucunda hiç kimse bir insanın hayatını kaybetmesini istemez. Üzüntümüzü dile getirdik. Başsağlığı dileklerimizi ilettik. Onu geri getiremeyiz. Keşke olmasaydı. Kadir de bu üzüntüyü dile getiriyor. Ama bir kez daha söylemek istiyorum. “Kadir Şeker’in kasıtlı olarak birini öldürecek bir karakteri veya yapısı yok.”

“Adalet istiyoruz”

Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker, oğlu için adalet istediğini söyledi. Baba Şeker şöyle konuştu:

“Kanun ne diyorsa adalettir. Kanunla parmak kesiği incitmez. Kanun ne diyorsa. Oğlum üniversite sınavına hazırlanamadı. Geçen yıl 100 bin oldu, bu yıl 173 bine düştü. Bu salgın, hastaneye gitti, karantinaya alındı, 15 gün hücrede kaldı, mahkemeye geldi, yine 15 gün hücrede yattı, şartlar uygun olmadığı için sınava hazırlanamadı. İyi şanslar elbette adalet istiyoruz, elbette çocuklarımızın cezaevlerinde çürümesini istemiyoruz, çocuklarımız okula gitmeli, parklar güvenlik altına alınmalı, parklarda insanlar böyle tiyatro ve filmler yapmamalı. Çabalarımıza yazık. ”

Kardeş Fatih Şeker, hayatını kaybeden Özgür Duran’ın yakınları tarafından tehdit edildiklerini iddia etti. Şeker Kardeş, “Merhumun ağabeyi bizi Yargıtay önünde alenen tehdit etti. Bununla ilgili söylemek istediğim, kimseden korkmadığımızdır. Bunu bir kez bilmeleri gerekir. Ancak saygılı ve bu toplumun değerlerini bilen insanlar olarak biz böyle şeylere asla cevap vermedik. Mağdurun geçmişiyle ilgili sosyal medyada veya başka bir platformda kesinlikle herhangi bir açıklama yapmadık. Kadir de bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Bu olay sadece kendi başına değerlendiriliyor ”dedi.

Olayın tarihi

Olay, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 21.30’da Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Akşehir Fen Lisesi’nden mezun olan Kadir Şeker, Konya’ya gelerek üniversiteye girmek için yeterli puanı olmadığı için sınıfa kaydoldu. Teyzesinin yanında kalmaya başlayan Kadir Şeker, Piri Reis Parkı’ndan evine dönerken Özgür Duran’ın (32) Ayşe D’ye (35) şiddet uyguladığını fark etti. Kadir Şeker müdahale etmek istediğinde Özgür Duran’ın tepkisiyle karşılaştı. Mücadele sırasında cebinden bıçağını çıkaran Kadir Şeker, yere düştüklerinde Özgür Duran’ın kalbinden bıçaklanarak onu öldürdü. Olayın ardından teyzesinin evinde gözaltına alınan Kadir Şeker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

H. İbrahim Parlak – Enver Furkan Çelebioğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi