Kadir Şeker tarafından öldürülen Özgür Duran’ın annesinden şok iddiası

Kadir Şeker tarafından öldürülen Özgür Duran’ın annesinden şok iddiası
16:12 - Kasım 30 2020 Pazartesi

Olay, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 21.30’da Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Akşehir Fen Lisesi’nden mezun olan Kadir Şeker, Konya’ya gelerek üniversiteye girmek için yeterli puanı olmadığı için sınıfa kaydoldu. Teyzesinin yanında kalmaya başlayan Kadir Şeker, Piri Reis Parkı’ndan evine dönerken Özgür Duran’ın (32) Ayşe Dırla’ya (35) şiddet uyguladığını fark etti. Kadir Şeker müdahale etmek istediğinde Özgür Duran’ın tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre, mücadele sırasında cebinden bıçağını çıkaran Kadir Şeker, yere düştüklerinde Özgür Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından teyzesinin evinde gözaltına alınan ve tıp fakültesini kazanmak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Kadir Şeker’in “kasıtlı cinayet, haksız tahrik ve bıçaktan silah sayıldığı” gerekçesiyle yargılandığı ve suçu provokasyon olarak işlediği belirtilerek indirim talep edildi. Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesine göre. İddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve 12 ila 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

16 Eylül’de Kadir Şeker’in Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması devam etti. Sanık, SEGBİS bağlantısı ile Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya katılırken, avukatları ve yakınları duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, dinlenen tanıklar, alınan ifadeler ve adli tıp raporları doğrultusunda Cumhuriyet savcısının görüşünü istedi. İddia makamı, haksız tahrikle kasıtlı öldürme fiiline uyan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 3 ve 61. maddeleri uyarınca sanığın 12 yıl ile 18 yıl arasında cezalandırılmasını ve asgari cezanın belirlenmesini talep etti. haksız tahrik nedeniyle azami cezanın azaltılması.

Şeker, yargılandığı Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Şeker’in cezası, olayın haksız kışkırtma altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla indirildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet savcısının görüşü doğrultusunda haksız tahrik indirimi uygulama kararını Yargıtay’dan istedi.

Araçta eroinle yakalandı

Kadir Şeker davası devam ederken, Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadir Şeker’in dövülürken kurtardığı Ayşe Dırla ve Murat Hanlı’nın bulunduğu aracı Antalya yolu üzerinde durdurdu. Aracın incelemesinde 900 gram eroin ele geçirildi. Dırla ve Hanlı, sorgulanmak üzere Narkotik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Özgür Duran’ın annesinden suç duyurusu

Bugün Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç ve sabah öldürülen kardeşi Niyazi Remzi Duran, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek Ayşe Dırla hakkında suç duyurusunda bulundu. Oğlunun uyuşturucu satışına izin vermediği için öldürüldüğünü iddia eden Dalkılıç, ‘Elimde belgeler var’ diyerek Kadir Şeker’in kiralık katil olduğunu iddia etti. Dalkılıç, “Ayşe Dırla ve Murat Hanlı 1 kg eroinle yakalandı. Kiralık katilleri kışkırttıklarına ve işe aldıklarına inanıyorum. Sevgilisi Murat’a ‘Kadir parka yerleşti Murat haber ver’ diyor. Murat ayrıca; Gelmek üzere, dikkatli olun. Seni görmesine izin verme ‘O da; Tamam gülüm diyor. Tuzağı ara. Evde tartışırlar, kadın parka gider. Oğlumu arayıp ‘parka gel’ diyor. Kadına yönelik şiddet de yok. Çocuğum şiddetli olsaydı karakola giderdi. Çünkü şiddet yok, saldırı raporu yok. Bence Kadir bir tetikçi ”dedi.

“Kadir Şeker’i katil olarak tuttular”

Olayda kadına yönelik şiddet olmadığını savunan Dalkılıç, “Bugün Ayşe Dırla ve Murat Hanlı uyuşturucu ile yakalandı. Zaten bunlardan şüpheleniyordum. Kadına şiddet diye bir şey yoktu. Orada çocuğumu susturdular. Çocuğumu uyuşturucu satmasına izin vermediği için mahvettiler. Kadir Şeker’i de katil olarak tuttular. Bu kişiyle yazışmalarım ve resimlerim var. Özgür öldükten iki hafta sonra eşyalarıyla yaşıyor. Video paylaştılar ”dedi.

“Öldüğünü kanıtlamak için morgda bir fotoğrafını çektiler”

Oğlunun fotoğrafının morgda çekildiğini ve ölüm kanıtı olarak çekildiğini iddia eden Dalkılıç, morgda “Özgür öldü” diyerek formunu aldı. Kimin aldığını bilmiyorum. Ayşe Dırla’nın kardeşine ateş edip atıyorlar. Bunu ne için attılar? Neyi kanıtlamak için kime attılar? Bu bir suç. Ben bir aileyim ateş edemem ”dedi.

“97 saniyelik telefon trafiği”

Öldürülen Özgür Duran’ın kardeşi Niyazi Remzi Duran, kardeşinin 19 suçtan sabıka kaydı olduğu iddialarının bulunduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Bu olaylar nedeniyle işinden ve eğitiminden geldiğini söyleyen Duran, ağabeyinin öldürülmesinde sadece Kadir Şeker’in olmadığını iddia ederek, “Kardeşim yerde ölürken Kadir Şeker tekme attı. “Kahretsin” dedi ve gitti. Ardından Kadir Şeker, 97 saniyelik bir telefon trafiğine girer. Sadece ‘ölü’ kelimesi dikkat çekiyor. Kim, nerede, neden, neden öldü, kim öldürmedi. Haksızlık edildik. Okul takımımdan atıldım. Ben bu ülkenin oğlu değil miyim? 2 yıl sonra askere gideceğim, kimi savunacağım? “Kardeşimin katilini koruyacak mıyım?”

Suat Metin – Gazi Taş

ALAKALI HABERLER

Kadir Şeker’in kurtardığı kadın eroinle yakalandı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi