Kadınlar Günü’nde Senet Dolandırıcılığı: Kurye Kılığına Giren Şüpheliler Yakalandı
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sevgili rolü yaparak insanları dolandıran bir suç şebekesini çökertti. Yürütülen soruşturma sonucunda Halil B., sevgilisi olduğu iddia edilen Nuray F. ve ortakları Zeynel Abidin T., 7 kişiyi dolandırarak yaklaşık 8 milyon 820 bin lira haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 21 tapu senedi, 1 milyon 620 bin lira değerinde senetler ve çeşitli dijital malzemeler ele geçirildi.
Kadınlar Günü’nde Senet Dolandırıcılığı
Detaylar, soruşturma derinleştikçe daha da vahim bir hal aldı. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Şükran Candan isimli bir kadına, oğlundanmış gibi çiçek gönderen ve kurye kılığında olan Zeynel Abidin T., teslimat fişi yerine 95 bin dolarlık senet imzalatmış. Candan, e-devlet üzerinden yaptığı kontrolde mülklerine haciz konulduğunu fark ederek durumu polise bildirmiş.
Aşk Senaryoları ve Kredi Tuzakları
Halil B. ise bir hemşireyi aşk vaadiyle kandırarak ona kredi çektirmiş, okuma yazma bilmeyen bir kişiye ise boş senet imzalatarak mal varlığını ele geçirmiş. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki ifadelerinde birbirlerini suçlamışlar. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yazar: Süleyman Cenk İdaye
