Kadın girişimcinin büyük kararlılığı: şimdi devlet desteğiyle kurduğu bir işten para ödemiyor

Kadın girişimcinin büyük kararlılığı: şimdi devlet desteğiyle kurduğu bir işten para ödemiyor
10:00 - Ocak 9 2021 Cumartesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal alanda istihdamın artırılması ve gelirin artırılması amacıyla ülke genelinde uygulanan çeşitli destek projeleri devam etmektedir. Bu kapsamda ‘Genç Çiftçi Projeleri Destekleme Projesi’nden yararlanan 3 çocuk annesi 37 yaşındaki Hatice Teke, devletten hibe olarak 6 düve aldı. Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Bahçeli köyünde kurduğu mandıra çiftliğinde işini her yıl büyüten Teke, sığır sayısını 75’e çıkarmayı başardı. süt, yağ, yoğurt ve krema gibi süt ürünleri üretimi.

İHA muhabirine konuşan Hatice Teke, büyükbaş hayvancılık işine Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden satın aldığı 6 düve ile başladığını söyledi.

“75 sığır ile devam ediyoruz”

Teke, “Hibe olarak aldığım düvelerle ürettik. Birazcık alarak şimdi 75 sığır ile devam ediyoruz. Yoğurt işine kendi sütümüzü üreterek başladık. Yerel bir işletme olarak buradan kazanıyoruz. Burada kendi hayvanlarımızı hijyenik bir şekilde sağıyoruz. Yoğurdu kendim fermente etmiyorum. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan köy yoğurdu olarak satışa çıkardım. Ayrıca çevremizdeki akrabalarımıza da veriyoruz. Genelde markete veriyoruz. Kendi markamızla, ”dedi.

“397 genç çiftçimize bu projeden faydalandık”

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, “Bakanlığımızın 2016 yılında başlattığı Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında Genç Çiftçi Projelerinden yararlandığımız bir çiftçiyiz. 2016 yılında 30 bin hibe ile bu projeye başladık. Genç nüfusun kırsal kesimde kalmasını sağlamak ve tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak için genç çiftçilerimize destek olmak. İlimizdeki bu projeden 397 genç çiftçiye fayda sağladık. Hatice Teke bu projeden yararlanan genç çiftçilerimizden biri. Başarısı sayesinde 6 damızlık düve ile bu projeyi gerçekleştirdi ve bugün 4 yılda 75 sığır yetiştirdi. Buradan elde ettiği süt ile evinin yanına süt işleme tesisi kurdu. Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü olarak bu konuda gerekli desteği veriyoruz ”dedi.

Hasan Ay – Kadir Arslan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi