Kadın Gazeteciye Yönelik Saldırıda Şüpheliler Serbest Bırakıldı
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşanan talihsiz bir olayda, İhlas Haber Ajansı muhabiri Fehime Kartal, haber takibi sırasında fiziksel ve sözlü saldırıya uğradı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kuruçeşme’de meydana gelen bir kaza sonrası olay yerine giden Kartal, çevredeki bir grubun saldırısına maruz kaldı. Muhabir Kartal, kısa bir video çekimi yaparken, A.S.M. isimli şahıs tarafından zorla telefonu alındı ve tehdit edildi.
“Sosyal Medyada Görürsek Sonunuz Olur” şeklinde tehditler savrulan Kartal, olay yerine gelen polisler tarafından güvenli bir şekilde uzaklaştırıldı. Ancak, muhabirin telefonu bir süre daha saldırganların elinde kaldı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntülerde, muhabire yönelik saldırı ve tehdit anları net bir şekilde görülüyor.
Adli Süreç ve Serbest Bırakılma
Muhabir Kartal’ın şikayeti üzerine, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘Kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek’, ‘Tehdit’, ‘Hakaret’ ve ‘Yağma’ suçlamalarıyla iki şüpheli gözaltına alındı. Ancak, savcılığın tutuklama talebine rağmen, mahkeme tarafından serbest bırakıldılar. Polis ekipleri diğer firari şüphelilerin peşinde, soruşturma devam ediyor.
