Kadı Burhanettin Türbesi, Unutulmaya Yüz Tuttu!

Kadı Burhanettin Türbesi, Unutulmaya Yüz Tuttu!
16:45 - Temmuz 12 2022 Salı

Adına devlet dahi kuruldu ama türbesi, yüksek binalar arasında kaybolmaya yüz tuttu!

Bir yandan Moğollarla diğer yandan Timur’la mücadele eden Osmanlı Devletiyle de karşı karşıya gelen Kadı Burhanaettin’in Türbesinin, yüksek binaların arasında kaybolmaya yüz tuttuğu ifade ediliyor. Sivas’ta türbesi bulunan Kadı Burhanettin Türk Edebiyatının da önemli isimleri arasında yer alıyordur. Sivas – Kadı Burhanettin Mahallesinde türbesi bulunan Kadı Burhanettin’in bu türbesinin kaybolmaya yüz tuttuğu belirtiliyor.

Eretna Devletinin toprakları üzerinde adına devlet dahi kurulan Kadı Burhanettin; Türk Edebiyatının önemli simaları arasında yer alıyor. Sanat Tarihçisi olan Onur Aydın; Kadı Burhanettin hakkında önemli araştırmalara imzasını attı. Kadı Burhanettin’in önemli bir tarihsel şahsiyet olduğunu ifade eden Aydın; Sivas’ın Moğollardan kurtarılmasında da Kadı Burhanettin’in etkili olduğunu belirtti.

Kadı Burhanettin Başarılı Bir Devlet Adamıydı!

Kadı Burhanettin’in başarılı bir devlet adamı olduğunu ifade eden Sanat Tarihçisi Onur Aydın, onun elinin hem kalem hem de kılıç tuttuğunu ifade ediyor. Bu kapsamda Kadı Burhanettin’in hem sanatçı hem de şair olduğunu ifade eden Aydın; onun Sivas turizmine katkı sağlayabilecek bir tarihi değer olduğunu da vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi